Abarth 695 Tributo 131 Rally je limitovaná edícia odkazujúca na legendárne závodné auto

TA3/SZ
12.5.2022 11:00

Talianský Abarth vypustil do sveta ďalšiu limitovanú edíciu odvodenú od Fiatu 500, ktorá odkazuje na súťažné auto Waltera Röhrla. Aký výkon môžme očakávať?

Abarth 695 Tributo 131 Rally je limitovaná edícia odkazujúca na legendárne závodné auto
Abarth

Nový limitovaný Abarth 695 Tributo 131 Rally je ďalším limitovaným modelom z dielne talianského Abarthu. Z najnovšieho počinu bude vyrobených len len 695 kusov, z ktorých každý dostane špecifický bodykit obsahujúci mierne rozšírené blatníky kolies po vzore legendárneho Abarthu 131 Rally.

Dnes už legendárne rally auto bolo k dispozícii v rokoch 1976 až 1978, kedy s ním pretekal aj svetovo úspešný Walter Röhrl, ktorý s týmto modelom dokonca získal titul majstra sveta.

Abarth Abarth

Limitovaná edícia dostala pod prednú kapotu techniku totožnú s aktuálnym Abarthom 595 Competizione, takže pod kapotou by sme našli turbom prepĺňanú benzínovú 1.4ku s maximálnym výkonom na úrovni až 180 konských síl a 250 Nm krútiaceho momentu. Vďaka týmto parametrom sa dokáže malý Abarth rozbehnúť až na 225 km/h. Súčasťou spomínaného bodykitu je aj strešný spojler, ktorý generuje pri rýchlosti 200 km/h až 42 kilogramov prítlaku, ktorý výrazne zlepšuje stabilitu auta pri vyšších rýchlostiach.

Abarth Abarth

Samozrejmosťou je vylepšený podvozok a účinný brzdový systém od firmy Brembo, ktorý si s takto ľahkým autom dokáže hravo poradiť. Abarth totižto váži len okolo jednej tony, čo v kombinácii s výkonom 180 konských síl robí z neho doslova motokáru určenú do premávky. Chýbať nemôžu ani rôzne plakety odkazujúce na špeciálnu limitovanú edíciu či špecificky čalúnený interiér. Novinka bude podľa všetkého dostupná aj na našom trhu a jej cenovka s určitosťou prekročí hranicu 25 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok