Wiesmann uviedol elektrickú novinku Project Thunderball

TA3/SZ
10.5.2022 18:30

Malá nemecká firma po dlhom čakaní zrealizovala návrat na trh. Prvým lákadlom má byť elektrický roadster s typickým dizajnom a vysokým výkonom

Wiesmann uviedol elektrickú novinku Project Thunderball
Wiesmann

Dlhých osem rokov trvalo, kým sme sa dočkali návratu malej nemeckej značky Wiesmann na scénu. Prvým modelom bude roadster s typickými tvarmi, no tentokrát s plne elektrickým pohonom. Všimnúť si môžme retro tvary s dlhou prednou kapotou, klasickou vertikálnou maskou v prednom nárazníku a svetlometmi zasadenými takmer až do predných blatníkov kolies.

Wiesmann Wiesmann

Zadnej časti dominujú nafúknuté blatníky, v ktorých si svoje miesto našla štvorica koncových svetlometov. Zaujímavým prvkom je taktiež výrazná odtrhová hrana a rozmernejší difúzor napomáhajúci prúdeniu vzduchu zpod auta. Vďaka elektrickému pohonu nájdeme batožinový priestor v prednej aj zadnej časti. Predný úložný priestor disponuje objemom až 180 litrov, čo je na roadster malých rozmerov obstojná hodnota.

Wiesmann Wiesmann

O pohon sa v tomto prípade stará dvojica elektrických motorov, ktorých kombinovaný výkon dosahuje hodnotu až 680 konských síl a 1100 Nm krútiaceho momentu. Sila elektromotorov je prenášaná výhradne na zadnú nápravu, takže o zábavu nebude núdza.

Výkonové parametre sa postarali o slušnú dynamiku. Project Thunderball totižto vystrelí z pokoja na 100 km/h v priebehu krátkych 2.9 sekundy. Maximálna rýchlosť zatiaľ špecifikovaná nebola.

Wiesmann Wiesmann

Batéria s kapacitou 92 kWh zabezpečuje dojazd približne 500 kilometrov na jedno nabitie. Akumulátor podporuje aj rýchle nabíjanie, a to až výkonom 300 kW. Mohlo by sa zdať, že vďaka malým rozmerom bude novinka ľahká, no opak je pravdou. Akumulátor a elektrický pohon sa podpísali na výslednej hmotnosti 1700 kilogramov, ktorá je rozložená medzi prednú a zadnú nápravu v pomere 48:52 v prospech zadnej nápravy. V pláne je výroba 1000 kusovej série, z ktorej cenovka každého exempláru bude štartovať na sume približne 300 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok