Nová Kia Sportage zvládla losí test bez zaváhania

TA3/SZ
11.5.2022 18:30

SUV Sportage bolo najnovšie podrobené losiemu testu, ktorý preveruje stabilitu auta pri rýchlom vyhýbacom manévri. Kia si počínala bez menších problémov

Nová Kia Sportage zvládla losí test bez zaváhania
Kia

YouTube kanál km77, ktorý testuje rôzne autá v spomínanom losom teste si najnovšie zobral pod drobnohľad novú Kiu Sportage vo verzii GT-Line. Veľkú pochvalu si SUV vyslúžilo za naladenie podvozku, ktorý sa počas testu správal neutrálne, čo dopomohlo k úspešnému zvládnutiu testu.

Rovnakú pochvalu si získalo aj naladenie bezpečnostných systémov a najmä systému ESP, ktorý v krízovej situácii pomáhal vodičovi nasmerovať auto presne tam, kam bolo potreba.

Kia Kia

Testovaný kúsok bol vybavený 1.6 litrovým turbomotorom a mild-hybridným systémom s kombinovaným výkonom na úrovni 180 konských síl. Sila motora je prenášaná na obe nápravy prostredníctvom 7 stupňovej automatickej prevodovky. Na aute boli počas testu obuté pneumatiky Continental PremiumContact 6. Takto vybavený Sportage dokázal zvládnuť manéver v rýchlosti až 80 km/h, čo je na SUV naozaj úctyhodný výsledok. Pre porovnanie dosiahlo BMW M235i xDrive v rovnakej disciplíne maximálnu rýchlosť len 68 km/h, čo potvrdzuje naozaj skvelý výkon Kie. Celý priebeh testu si môžte podrobne pozrieť v nižšie priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok