BMW pripravuje ešte športovejšiu verziu modelu M4. Kedy ju spoznáme?

TA3/SZ
11.5.2022 11:00

Športová divízia BMW oslavuje v priebehu roku 2022 výročie svojho založenia. Značka si pri tejto príležitosti pripravila hneď niekoľko očakávaných noviniek, medzi ktoré sa najnovšie pridá BMW M4 s označením CSL

BMW pripravuje ešte športovejšiu verziu modelu M4. Kedy ju spoznáme?
Instagram BMW M

BMW na svojom Instagrame zverejnilo dvojicu zatmavených záberov, ktoré zachytávajú úplne nové BMW M4 s prívlastkom CSL. Nový model bude ešte športovejší a ešte viac zameraný na vodiča a jazdu na okruhoch. Podľa všetkého dostane kupé vyšší výkon, ktorý bude premeniť z radového šesťvalcu, silnejšiu brzdovú sústavu a prepracovaný podvozok.

Samozrejmosťou bude hmotnostná úspora v porovnaní s bežnou M4, ktorú výrobca dosiahne hojným využitím uhlíkových vlákien. Je pravdepodobné, že po vzore BMW M4 GTS budeme aj tu svedkami absencie zadných sedadiel, ktoré nahradil ochranný rám posádky.

BMW M Instagram BMW M

Na záberoch máme možnosť vidieť len pár obrysov a svetlomety. V prednej časti si môžme všimnúť svetlomety s LED denným svietením, ktoré má nádych žltej farby. Rovnako v spodnej časti vidieť výraznejší predný splitter, čo napovedá agresívnejšie ladený bodykit celého auta, ktorý bude vo veľkej miere napomáhať k zlepšeniu aerodynamických vlastností.

V zadnej časti snímka odhaľuje svetlomety s technológiou OLED, vďaka ktorej bolo možné vytvoriť jedinečný a pôsobivý svetelný podpis auta. Technické informácie, ako aj bližšie podrobnosti a finálny vzhľad spoznáme ešte v priebehu mája 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok