SUV od Ferrari dostane na dnešnú dobu už takmer nevídaný motor

TA3/SZ
10.5.2022 11:00

Dlho očakávané SUV od talianského Ferrari už netrpezlivo čaká na svoju premiéru. Najnovšie sa dostali na svetlo sveta informácie ohľadom pohonnej jednotky. Aký agregát nájdeme pod kapotou?

SUV od Ferrari dostane na dnešnú dobu už takmer nevídaný motor
Ferrari

Ferrari najnovšie zverejnilo upútavku na pripravovanú, bližšie nešpecifikovanú novinku, v ktorej prezrádza, že na pohon nového modelu bude využívať veľký dvanásťvalcový motor. Z aktuálne dostupných informácií sa dá s určitosťou povedať, že pôjde o dlho očakávané SUV s pracovným názvom Purosangue. Pôjde o prvý sériový model tejto značky, ktorý dostane zvýšený podvozok a bude primárne zameraný na väčšiu praktickosť a využiteľnosť v každodennom živote.

Ferrari Ferrari

V ponímaní kategórie SUV tak pôjde o veľmi zaujímavú voľbu, pretože rodinné SUV s obrovským motorom V12 pod kapotou sa nevidí každý deň. Podľa dostupných informácií zatiaľ nie je známe, či bude agregát preplňovaný turbodúchadlom, alebo dostane nejakú formu elektrického dopingu.

V dnešnej dobe prísnych emisných limitov je veľmi pravdepodobné použitie hybridného systému, aký značka využíva napríklad v type SF90 Stradale. Všetky podrobnosti sa však oficiálne dozvieme až počas premiéry, ktorej dátum ešte nebol zverejnený. Konať by sa mala v najbližších mesiacoch ešte v priebehu roku 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok