Ferrari postavilo jedinečný model SP48 Unica. Vyrobený bude jediný kus

TA3/SZ
9.5.2022 11:00

Talianská automobilka Ferrari je známa tým, že stálym a verným zákazníkom dokáže splniť aj tie najkomplikovanejšie želania. Najnovším dôkazom je jedinečné Ferrari SP48 Unica postavené na základoch modelu F8 Tributo

Ferrari postavilo jedinečný model SP48 Unica. Vyrobený bude jediný kus
Ferrari

Najnovší špeciálny one-off projekt ušitý na mieru presne podľa želaní zákazníka je podľa všetkého postavený na základoch známeho modelu F8, od ktorého sa však veľmi výrazne odlišuje. Práve to je cieľom oddelenia One-Off Special project, ktoré dokáže zákazníkovi splniť takmer všetky želania vrátane zmeny vonkajšieho dizajnu. Novinka dostala kompletne prepracovanú zadnú časť, v ktorej nájdeme úzke koncové svetlomety doplnené decentným spojlerom. Všimnúť si taktiež môžme absenciu zadného okna.

Ferrari Ferrari

V prednej časti vidieť inšpiráciu modelom Roma, na ktorý odkazuje nie len tvar úzkych svetlometov, ale aj vetracie otvory v spodnej časti nárazníku. Zaujímavým detailom je dvojica otvorov na kapote slúžiacich na odvod vzduchu z prednej časti auta.

Techniku pod kapotou značka nešpecifikovala no podľa všetkého bude totožná práve s modelom F8. V takomto prípade by sme pod zadnou kapotou našli motor V8 s objemom 3.9 litra produkujúci 720 koní a 770 Nm krútiaceho momentu.

Ferrari Ferrari

Novinka v porovnaní s F8 Tributo disponuje prepracovanejšou aerodynamikou, vďaka ktorej sa podarilo inžinierom dosiahnuť až o 12% nižší odpor vzduchu. Interiér unikátneho modelu je z veľkej časti totožný práve s modelom F8 Tributo. Odlišuje ho jedine plaketa na palubnej doske pred spolujazdcom s označením SP48 Unica. Cenovka za tento projekt a rovnako aj meno majiteľa udržuje automobilka z pochopiteľných dôvodov v tajnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok