Prekvapenie pre Kyjev! V metre koncertovala legendárna kapela U2, pozval ju Zelenskyj

TA3/hm ČTK
9.5.2022 14:00

Členovia írskej rockovej skupiny U2 nečakane zahrali v stanici kyjevského metra, ktoré teraz slúži ako kryt. Hudobníkov do ukrajinskej metropoly pozval prezident Volodymyr Zelenskyj. Na Twitteri to uviedli frontman kapely Bono a gitarista The Edge.

Prekvapenie pre Kyjev! V metre koncertovala legendárna kapela U2, pozval ju Zelenskyj
SITA/AP

"Prezident Zelenskyj nás pozval, aby sme vystúpili v Kyjeve na znak solidarity s Ukrajincami, a tak sme to urobili," napísali hudobníci z U2 na svojom Twitteri. Šesťdesiatjedenročná rocková hviezda na nástupišti stanice kyjevského metra predviedla hity ako With or Without You, Desire alebo Sunday Bloody Sunday. Prekvapujúcemu koncertu sa prizeral malý dav fanúšikov, vrátane ukrajinských vojakov.

Pieseň Stand By Me od amerického soulového speváka Bena E. Kinga si s Bonom zaspieval ukrajinský spevák Taras Topolja, ktorý je frontmanom populárnej ukrajinskej kapely Antytila. Všetci jej členovia sa po začiatku ruskej invázie pripojili k ukrajinskej armáde. Nedávno však spojili svoje sily s britským pesničkárom Edom Sheeranom a vydali spoločný charitatívny singel.

Bono pri vystúpení vyzdvihol boj Ukrajincov za slobodu a modlil sa za mier. "Ľudia na Ukrajine nebojujú len za vašu slobodu, bojujú za nás všetkých, ktorí milujeme slobodu," povedal pozerajúcim sa divákom spevák. "Modlíme sa, aby ste si skoro užili trochu toho mieru," dodal Bono.

Írsky spevák a gitarista Paul David Hewson, prezývaný Bono, často usporadúva charitatívne koncerty a založil niekoľko nadačných fondov. Už niekoľkokrát bol preto nominovaný na Nobelovu cenu za mier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok