Hennessey Venom F5 s otvorenou strechou klope na dvere

TA3/SZ
5.5.2022 11:00

Americký hyperšport s vysokým výkonom a schopnosťou dosiahnuť maximálnu rýchlosť vyše 400 kilometrov za hodinu dostane najnovšie variant s otvorenou strechou

Hennessey Venom F5 s otvorenou strechou klope na dvere
Hennessey

Hennessey Venom F5 vo verzii coupé je poháňaný 6.6 litrovým osemvalcom s dvoma turbami, ktorý v sériovej verzii produkuje šialených 1842 konských síl a je schopný jazdiť rýchlosťou až 500 km/h. Výrobca sa rozhodol, že okrem 24 kusov s pevnou strechou vyrobí aj variant s otvorenou strechou. Koľko kusov značka vyrobí nie je známe. Rovnako zatiaľ nepoznáme ani cenovku, no tá bude pravdepodobne mierne vyššia od coupé verzie, ktorá začínala na sume 2.1 milióna dolárov.

Hennessey Hennessey

Roadster bude predstavený na známom podujatí The Quail v kalifornskom Monterey už 9. augusta 2022. Či výrobca ponúkne rovnaký výkon aj v otvorenej verzii je aktuálne neznáme. Rovnako visí otáznik aj nad maximálnou rýchlosťou, ktorá bude pravdepodobne pre roadster nižšia, keďže absencia strechy značne ovplyvní aj aerodynamické vlastnosti.

Určite však môžme očakávať pôvodný agregát s objemom 6.6 litra, ktorý je schopný generovať mimoriadne vysoké hodnoty výkonu. Na všetky podrobnosti si musíme počkať do oficiálneho odhalenia, no určite sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok