Situácia v koalícii je napätá. Ako by o vydaní Fica hlasovali lídri mimoparlamentných strán?

TA3
8.5.2022 12:05

V koalícii to opäť vrie. Tentoraz pre hlasovanie o väzbe Roberta Fica. Rozpadne sa kvôli nemu vláda? A ako by o vydaní Roberta Fica hlasovali lídri mimoparlamentných strán? V štúdiu sme privítali Milana Majerského, predsedu KDH, Krisztiána Forróa, predsedu strany Aliancia, Tomáša Druckera, predsedu strany Dobrá voľba a Umiernení a Andreja Danka, predsedu SNS.

v_politike_23.jpg
TA3

Podľa NAKA mali Robert Fico a Robert Kaliňák v rokoch 2012 - 2018 riadiť na Slovensku zločineckú skupinu, ktorá mala zneužívať policajné informácie na diskreditáciu vtedajších politických rivalov. Za vydanie Roberta Fica hlasovalo 74 poslancov. Napriek tomu, že koalícia má ústavnú väčšinu, chýbali jej dva hlasy. "Koalícia dokázala, že nie je schopná," uviedol Krisztián Forró, predseda strany Aliancia s tým, že sa stretávala s komplikáciami aj počas pandémie, aj s riešením utečeneckého problému "a teraz potopila svoju vlajkovú loď,"doplnil.

Andrej Danko, predseda strany SNS uviedol, že hlasovanie o Robertovi Ficovi ukázalo aj krízu spoločnosti, pretože vulgarizmy a hádky, ktoré sa odohrali, podľa neho nepatria do parlamentu. "Myslím si, že hlavné manipulácie ešte len prídu," doplnil. "Nechajme pracovať orgány činné v trestnom konaní. Nechcem a nebudem hodnotiť prebiehajúce vyšetrovanie," povedal Danko.

V politickej súťaži je podľa predsedu KDH Milana Majerského na základe vyšetrovania zrejmé, že Fico a Kaliňák používali určitý politický doping. "Mali informácie, na ktoré nemali zákonný nárok a to je nebezpečné. Ak by bol Robert Fico vydaný, nebola by ohrozená demokracia," doplnil.

"Je to divadlo. Ak by koalícia chcela, mala mať politickú dohodu. Z pohľadu vývoja demokracie, ľudia ich zvolili a majú cítiť nejaké následky za to, čo urobili. Z pohľadu toho, kam smeruje Slovensko je to tragédia každého jedného mesiaca, ktorý sú pri moci," uviedol predseda strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok