Väzeň a dozorkyňa spolu zrejme utiekli, polícia v USA za informácie ponúka desaťtisíc dolárov

TA3 TASR
3.5.2022 11:10

Americká polícia pátra po nebezpečnom väzňovi obvinenom z vraždy, ktorému zrejme s útekom z väznice v americkom štáte Alabama pomohla jedna z dozorkýň. Informovala o tom v utorok stanica BBC.

väzenie trestanec putá 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Väzňa Caseyho Whitea a dozorkyňu Vicki Whiteovú naposledy videli v piatok ráno v úrade šerifa v okrese Lauderdale. Dôstojníčka vtedy uviedla, že väzňa berie na psychiatrické vyšetrenie, predstavitelia však neskôr zistili, že nič také naplánované nebolo. Polícia sa domnieva, že Whiteová, na ktorú bol medzičasom vydaný zatykač, pomohla väzňovi zorganizovať útek. Šerif Rick Singleton na tlačovej konferencii uviedol, že dozorkyňa zhruba pred mesiacom predala svoj dom a "hovorila o tom, že pôjde na pláž". Piatok, keď dvojica zmizla, mal byť jej posledný pracovný deň, píše BBC.

Stanica pripomína, že napriek zhode v priezviskách medzi oboma nie sú príbuzenské väzby. Casey White sa podľa úradov považuje za "ozbrojeného a extrémne nebezpečného" najmä z dôvodu, že môže mať prístup k zbrani dozorkyne. Okrem iných trestných činov sa priznal k vražde 58-ročnej ženy a v čase zmiznutia čakal na začiatok procesu.

Vozidlo, ktorým Whiteová odviezla väzňa na údajné psychiatrické vyšetrenie, našli neskôr na parkovisku jedného z miestnych nákupných centier. Šerif v pondelok povedal, že útek bol "zorganizovaný" a Whiteová sa na tom podieľala. Nebolo však jasné, či tak urobila dobrovoľne, alebo ju k tomu nejako prinútili. Za informácie vedúce k zadržaniu väzňa a dozorkyne na úteku je vypísaná odmena 10.000 dolárov.

Whiteová pracovala pre oddelenie zhruba 25 rokov a zastávala funkciu zástupkyne riaditeľa. Mala na starosti aj organizovanie transportov na súd, uvádza BBC. Podľa šerifa ju niekoľkokrát zvolili za zamestnanca roka a bola "príkladnou zamestnankyňou".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok