Lipšic odmieta, že pohreb jeho otca bol zneužitý. Fica žiada, aby neútočil na jeho kolegov

TA3 TASR
29.4.2022 13:32

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odmieta zneužívanie pohrebu jeho otca, na ktorom sa zúčastnila aj šéfka mandátového a imunitného výboru parlamentu Anna Andrejuvová. Uviedol to v reakcii na kritiku šéfa Smeru-SD Roberta Fica, ktorý namieta Andrejuvovej zaujatosť pri žiadosti prokuratúry o súhlas s jeho vydaním do väzby.

ÚŠP: Uznesenie o zrušení obvinenia J. Haščáka vyvoláva sporné otázky
TASR/Pavel Neubauer

"V pondelok 25. apríla 2022 sa, rovnako ako iní moji bývalí či súčasní kolegovia, zúčastnila na pohrebe môjho otca, kde bola mne a mojej rodine vysloviť svoju kondolenciu," priblížil. Tvrdí, že od pohrebu sa s ňou nikdy a nikde nestretol ani žiadnym iným spôsobom nekomunikoval. Ako ďalej uviedol, je verejne známou vecou, že poslankyňa Andrejuvová bola v minulosti jeho kolegyňou na ministerstvách spravodlivosti, vnútra, ako aj v Národnej rade SR.

Zároveň Lipšic požiadal, aby obvinení v prípadoch, ktoré dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry, smerovali útoky na neho. "Vynechajte z nich mojich kolegov – elitných kariérnych prokurátorov ÚŠP. Bol som dlhé roky činný vo verejnom priestore, a preto som na takéto útoky zvyknutý," dodal vo vyjadrení, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Fico namietol zaujatosť Andrejuvovej pri žiadosti prokuratúry o súhlas s jeho vydaním do väzby. Tvrdí, že sa v uplynulých hodinách s Lipšicom stretla a že vzhľadom na viaceré skutočnosti mala poveriť iného člena výboru, aby žiadosť prokuratúry v pléne predkladal.

V piatok pokračuje v NR SR diskusia k žiadosti prokuratúry o vydanie súhlasu na vzatie Fica do väzby. Parlamentný mandátový a imunitný výbor už prijal k žiadosti uznesenie a odporučil ju plénu schváliť. Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok