Ferrari odhalilo očakávaný roadster 296 GTS

TA3/SZ
29.4.2022 11:00

Ferrari len pár dní dozadu vypustilo do sveta záber zachytávajúci siluetu novinky bez strechy, ktorá je odvodená od modelu 296 GTB. Taliani teraz roadster ukázali v plnej kráse

Ferrari odhalilo očakávaný roadster 296 GTS
Ferrari

Roadster odvodený od modelu 296 GTB s prívlastkom GTS je plug-in hybridná novinka s otvorenou strechou, ktorá je ako stvorená na horúce letné dni. Zloženie strechy je možné pomocou elektrického mechanizmu, ktorý zvládne jej otvorenie, alebo zatvorenie v priebehu 14 sekúnd. Mechanizmus je konštruovaný tak, aby zvládal pohyb strechy aj počas jazdy do rýchlosti 45 km/h.

Po dizajnovej stránke sa žiadne zásadné zmeny tentokrát nekonali. Jediným rozdielom oproti verzii GTB je hmotnosť, ktorá sa navýšila v dôsledku skladacieho mechanizmu o 70 kilogramov na výsledných 1540 kg.

Ferrari Ferrari

Vďaka plug-in hybridnému pohonu s kombinovaným výkonom na úrovni 830 konských síl je schopné 296 GTS akcelerovať z pokoja na 100 km/h v priebehu 2.9 sekundy. Trojlitrový šesťvalec preplňovaný turbom je podporený elektromotorom a batériou, vďaka ktorej dokáže auto prejsť na čisto elektrický pohon 25 kilometrov.

Výkon oboch motorov je posielaný výhradne na zadné kolesá prostredníctvom osemstupňovej automatickej prevodovky. Cenovka a ani termín uvedenia na trh doposiaľ neboli zverejnené. Môžme však očakávať cenu, ktorá sa bude hýbať okolo hranice 300 tisíc eur. V nižšie priloženom videu si môžte pozrieť čerstvú novinku v plnom nasadení na pretekárskom okruhu.

Témy: Roadster Ferrari
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok