BMW oficiálne predstavilo novú generáciu radu 7

TA3/SZ
28.4.2022 18:30

Mníchovská automobilka po dlhom čakaní predstavila siedmu generáciu vlajkovej lode radu 7. Čo všetko novinka prináša a aké motorizácie môžme očakávať?

BMW oficiálne predstavilo novú generáciu radu 7
BMW

Nová generácia prináša prevratné zmeny na všetkých frontoch. To, čo si všimnete ako prvé je radikálna zmena dizajnu. V prednej časti sme svedkami delených predných svetlometov. Vrchná časť patrí dennému svieteniu, ktoré môže byť na želanie dodané v prevedení z krištáľov Swarovski.

Spodná časť svetiel patrí stretávacie svetlometom s Matrix technológiou. Zaujímavé je taktiež použitie mimoriadne rozmerných obličiek prednej masky, ktoré dá sa povedať vypĺňajú celú prednú časť. Na požiadanie je možné objednať masku Iconic Glow, ktorá obsahuje LED svetelný pás lemujúci celú prednú masku, čo najmä v noci vytvára jedinečný svetelný podpis.

BMW BMW

Zadná časť dostala taktiež kompletne nový nárazník a LED koncové svetlá s vynovenou grafikou. Z profilu si môžte všimnúť malé tlačidlá na kľučkách dverí, vďaka ktorým si môže pasažier automaticky otvoriť a zatvoriť dvere.

Dôkladnou premenou prešiel aj kompletne celý interiér, ktorý ponúkne moderný dizajn, množstvo ekologických materiálov či zahnutý displej infotainmentu spojený s prístrojovým panelom. Najväčšou novinkou je však 31 palcová 8k obrazovka v zadnej časti, ktorá je akýmsi kinom pre zadných pasažierov. Vychytávkou tejto obrazovky je, že ju je možné ovládať aj dotykom. Ďalšie ovládacie displeje nájdeme aj na zadných dverách. Pomocou nich je možné napríklad vyklopiť spomínaný displej pre cestujúcich vzadu.

K dispozícii bude plne elektrický pohon s výkonom vrcholnej verzie na úrovni až 660 konských síl a dojazdom 625 kilometrov podľa normy WLTP. Ďalšia možnosť bude plug-in hybridný pohon, ktorého najvýkonnejšia verzia dosiahne maximálny výkon 571 konských síl.

Samozrejmosťou je naftová varianta s výkonom až 300 konských síl. Novinka bude uvedená na trh koncom roku 2022, kedy by mali byť zverejnené aj ceny.

Témy: Maska BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok