Asociácia nemocníc podmienečne súhlasí s ponukami Dôvery a Union, návrh VšZP odmieta

TA3
28.4.2022 19:31

Asociácia nemocníc Slovenska podmienečne súhlasí s ponukami súkromných zdravotných poisťovní Dôvera a Union zdravotná poisťovňa na čiastočnú kompenzáciu mzdového navýšenia a nárastu prevádzkových nákladov v roku 2022. Svojim členom s nimi odporučí podpísanie dodatkov. Návrh štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne asociácia odmieta. Informovali o tom ANS.

Ilustračné foto
TA3 / David Duducz

"V prípade, že bude dofinancovanie zdravotníctva vyššie ako rezerva vo výške 100 miliónov eur už uvoľnená do systému prostredníctvom platby za poistencov štátu, bude ANS rokovať s obomi zdravotnými poisťovňami (Dôvera a Union ZP) o ďalšom navýšení," uviedla asociácia v stanovisku po štvrtkovom mimoriadnom rokovaní Rady ANS.

Návrh VšZP neodsúhlasili, keďže podľa predloženej ponuky medziročne nepríde k navýšeniu úhrad pre nemocnice ANS ako celok. Návrh tiež podľa ANS nepokrýva oprávnené zvýšené náklady jej členov v tomto roku. "V prípade, že v priebehu mesiaca máj nedôjde k dohode na úprave zmluvných podmienok pre členov ANS v roku 2022, bude ANS nútená odporučiť svojim členom vypovedať zmluvy s VšZP," uzavrela ANS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok