Toyota pripravuje GR Yaris s automatickou prevodovkou

TA3/SZ
28.4.2022 11:00

Japonská automobilka má opäť v pláne potešiť mnohých zákazníkov, ktorým chce najnovšie priniesť možnosť automatickej prevodovky v kompaktnom GR Yarise

Toyota pripravuje GR Yaris s automatickou prevodovkou
Toyota

Len nedávno sa dostali na svet informácie ohľadom prípravy modelu Supra s manuálnou prevodovkou. Supra je od začiatku predaja dostupná výhradne s automatickou prevodovkou, a tak možnosť voľby manuálnej prevodovky bude pre mnohých zákazníkov jasný výber.

GR Yaris je presným opakom. Malý vrtký hatchback sa predáva výhradne so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, ktorá je mimoriadne presná a disponuje krátkymi dráhami radenia, no pre mnohých zákazníkov nemusí byť manuálna prevodovka to pravé orechové.

Toyota Toyota

Najnovšie sa dostali na povrch informácie, že Toyota pripravuje a testuje GR Yaris osadený osemstupňovou automatickou prevodovkou, vďaka ktorej má značka možnosť nie len osloviť nových zákazníkov, ale aj mierne vylepšiť jazdné vlastnosti auta. Vďaka ôsmim prevodovým stupňom a ich rýchlej zmene môže byť Yaris rýchlejší pri akcelerácii z 0-100 km/h a môže dosiahnuť vyššiu maximálnu rýchlosť. Všetko však bude záležať od nastavenia a sprevodovania prevodovky, no takéto zmeny môžme čakať s veľkou pravdepodobnosťou.

Automobilka však doposiaľ nezverejnila a nepotvrdila žiadne podrobnosti, takže zatiaľ sa môžme len domnievať, čo nová prevodovka prinesie. Určite však pôjde o mimoriadne atraktívny prvok výbavy, po ktorom siahne nejeden zákazník. Na bližšie oficiálne informácie si musíme ešte nejaký čas počkať.

Témy: Toyota
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok