Parlamentný výbor rokuje o vydaní Fica do väzby, schôdzu prerušili. Šéf Smeru odmietol účasť

TA3
27.4.2022 14:24

Mandátový a imunitný výbor začal rokovať o žiadosti Generálnej prokuratúry o vydanie Roberta Fica na vzatie do väzby. Po približne dvoch hodinách rokovanie výboru prerušili. Dôvodom je rokovanie pléna o odvolaní ministra vnútra. K žiadosti o vydanie Roberta Fica sa členovia výboru vrátia ešte v stredu večer.

Opozícia sa zhodla, že nemá zmysel sa zúčastňovať na politickom procese, ktorý je nezmyselný a šialený. V súvislosti so zasadnutím Mandátového a imunitného výboru Národnej rady SR to vyhlásil šéf Smeru-SD Robert Fico. "Opozícia je toho názoru, že nemá žiadny zmysel sa zúčastňovať na tomto politickom procese, ktorý je neuveriteľný a šialený," povedal Fico k zasadnutiu výboru.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka okrem iného aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. 

Obhajca Roberta Fica David Lindtner ešte pred rokovaním parlamentného výboru podal námietku zaujatosti proti prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Tvrdí, že Úrad špeciálnej prokuratúry je monokratický orgán a po špeciálnom prokurátorovi Danielovi Lipšicovi by mali byť z prípadu vylúčení všetci prokurátori úradu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok