Ficov obhajca podal námietku zaujatosti proti prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry

TA3 TASR
27.4.2022 12:58

Obhajoba obvineného expremiéra a poslanca Národnej rady SR Roberta Fica podala námietku zaujatosti proti prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Pred stredajším rokovaním mandátového a imunitného výboru parlamentu to uviedol Ficov obhajca David Lindtner. Výbor sa má zaoberať žiadosťou prokuratúry na vzatie Fica do väzby.

te
TASR/Michal Svítok

Hovorí, že ÚŠP je monokratický orgán a po špeciálnom prokurátorovi Danielovi Lipšicovi by mali byť z prípadu vylúčení všetci prokurátori úradu. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.  

V prípade sú obvinení aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a policajný exprezident Tibor Gašpar. Žiadosťou prokurátora ÚŠP o vzatie poslanca parlamentu Fica do väzby by sa mala NR SR zaoberať vo štvrtok. Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok