Využite silu zrniečok od hlavy po päty: Peeling si môžete dopriať aj na vlasy, pery či nohy

TA3/zm
29.4.2022 16:00

Peeling asi nikomu zvlášť predstavovať nemusíme. Telový a pleťový je pravdepodobne súčasťou každej kúpeľne, ale vedeli ste, že tak ako vášmu telu, tak aj vašim perám, vlasom, či pätám pravidelné používanie drobných zrniečok

Využite silu zrniečok od hlavy po päty: Peeling si môžete dopriať aj na vlasy, pery či nohy
prospeje? Pexels/Polina Kovaleva

Zaraďte občasnú masáž s peelingovými produktami do svojej kozmetickej rutiny a tešte sa z viditeľných výsledkov. Od hlavy až po päty, a to doslova!

Peeling na vlasy

Ani si to pravdepodobne neuvedomujete, ale časť vlasových prípravkov,  ktoré bežne používate, zostáva vo vlasoch a na pokožke hlavy aj napriek dôkladnému umývaniu vlasov. Najviac usadenín vzniká práve z lakov a tužidiel, ale rovnako je ťažšie odstrániteľný aj suchý šampón. Práve tieto stylingové produkty sa usádzajú v kožných bunkách a môžu ovplyvňovať rast a kvalitu vlasov. Peeling vám pomôže v ich jednoduchom odstránení. Jemné čiastočky totiž narušia znečistený povrch, oddelia ho od pokožky a pri následnom umývaní a oplachovaní vlasov ich úplne odstránite.

Hebké pery

Naše pery toho denne znesú viac než dosť. Sú neustále namáhané. Výkyvy teplôt, vlhkosť či vietor. To všetko sú aspekty, ktoré vplývajú na to, ako budú naše pery vyzerať. Pravidelná starostlivosť o ne vám zaručí, že aj napriek negatívnym faktorom, ktorým sú vystavované, zostanú hebké a zdravé.

Peeling na pery vás zbaví jemných čiastočiek, ktoré sa na nich nachádzajú. Vďaka tomu, že týmto odstránite odumreté bunky, sa aj následná výživa v podobe liečivých a hydratačných balzamov do pier dostane oveľa jednoduchšie a budú si môcť lepšie plniť svoju funkciu. Navyše majú väčšinou príjemnú vôňu a sladkú chuť, vďaka čomu si ich pravidelné používanie obľúbite ešte viac.

Starostlivosť o nohy

Na nohy častokrát zabúdame a starostlivosti o ne venujeme minimálnu pozornosť. Je to chyba, pretože práve nohy sú v neustálom pohybe, uzavreté v topánkach a použitie peelingu je priam nevyhnutné a žiadúce. Nielenže chodidlá zbaví starej, odumretej kože, ale pokiaľ siahnete po hrubšom peelingu, urobí vám skoro rovnakú službu ako pemza a vaše nohy budú vyzerať ako po dokonalej pedikúre. Benefitom je prekrvenie, vďaka čomu nohám doprajete skvelý pocit relaxu a regenerácie.

Peeling pred manikúrou

Chystáte sa urobiť si dokonalú manikúru? Tak práve na ceste za ňou, vám pomôže peeling na nechty. Okrem toho, že odstráni odumretú kožtičku a nečistoty, nechty budú vďaka scrubu hydratované a hladšie. Rovnako tak bude hladká aj pokožka v okolí. Navyše, pravidelné používanie týchto prípravkov redukuje sfarbenie nechtov a zostávajú vďaka nim žiarivé a zdravé.

Ak máte v tejto chvíli chuť vyskúšať peeling na vlastnej koži, ale momentálne ho nemáte po ruke, skúste si jeden taký pripraviť z hnedého cukru a kokosového oleja. Ani kávové zrniečka, ktoré už boli použité pri príprave kávy, nevyhadzujte. Docielite vďaka nim rovnaký efekt ako pri výrobkoch z obchodov a navyše ušetríte nejaké to euro.

Témy: Pokožka Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok