Ministerstvom v Podnestersku otriasli výbuchy. Strely mali byť vypálené z granátometov

TA3 TASR
25.4.2022 19:08

Séria výbuchov otriasla v pondelok ministerstvom štátnej bezpečnosti v hlavnom meste moldavského separatistického regiónu Podnestersko. Informovala o tom miestna televízna stanica TSV, na ktorú sa odvolali agentúry Reuters a DPA.

Ministerstvom v Podnestersku otriasli výbuchy. Strely mali byť vypálené z granátometov
Twitter/Liveuamap

"V pondelok okolo 17.00 h (miestneho času) došlo v budove ministerstva štátnej bezpečnosti k niekoľkým výbuchom. Na mieste zasahuje viacero záchranných zložiek. Podľa predbežných údajov boli strely vypálené z granátometov," uviedlo v stanovisku ministerstvo vnútra moldavského odštiepeneckého regiónu.

Podľa TSV si incident zrejme nevyžiadal žiadne obete na životoch. Podľa fotografií zdieľaných na sociálnych sieťach sa neďaleko budovy v Tiraspole našlo niekoľko granátometov. Identita útočníkov ani ich motív v tejto chvíli nie je známy.

Podnestersko je malý odštiepenecký región v bývalej sovietskej republike Moldavsko, kde Moskva podporuje a vyzbrojuje tamojších proruských separatistov. Zástupca veliteľa ruského Centrálneho vojenského okruhu Rustam Minnekajev minulý týždeň v piatok vyhlásil, že úlohou "špeciálnej operácie" na Ukrajine je nielen získať kontrolu nad celým Donbasom, ale úplne ovládnuť aj juh Ukrajiny, aby sa vytvoril pozemný koridor na Krym a do Podnesterska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok