Ukrajina uviedla, že zabila ďalších dvoch ruských generálov. Tretí má byť vážne zranený

TA3 TASR
24.4.2022 09:03

Ministerstvo obrany v Kyjeve v sobotu uviedlo, že pri ukrajinskom útoku na veliteľské stanovište v Chersonskej oblasti boli zabití ďalší dvaja generáli ruských inváznych vojsk. Tretí generál podľa ministerstva vyviazol s vážnymi zraneniami.

Mariupol
Twitter/Nick Budd

Správu priniesla televízia CNN, ktorá toto tvrdenie bezprostredne nedokázala overiť. "22. apríla 2022 ozbrojené sily Ukrajiny podnikli zničujúci úder na predsunuté veliteľské stanovište 49. kombinovanej armády ruských okupačných síl, ktoré sa nachádzalo neďaleko od frontovej línie v Chersonskej oblasti" na juhu Ukrajiny, píše sa vo vyhlásení vojenskej rozviedky ukrajinského ministerstva obrany.

Pri útoku došlo podľa vyhlásenia k zničeniu veliteľského stanovišťa, pričom boli "eliminovaní dvaja generáli okupačných vojsk a jeden bol vážne zranený a v kritickom stave evakuovaný". Zasiahnuté stanovište sa nachádzalo v blízkosti mesta Cherson, ktoré už takmer od začiatku invázie okupujú ruskí vojaci.

CNN požiadala o reakciu ruské ministerstvo obrany, ktoré však na správu bezprostredne nereagovalo. Ukrajinská armáda od začiatku invázie informovala už o minimálne šiestich zabitých ruských generáloch. Ruská armáda oficiálne nepotvrdila smrť ani jedného z nich. V dvoch prípadoch však potvrdili ich úmrtie iné zdroje z Ruska.  

Vojenskí analytici považujú prítomnosť generálov a ďalších vysoko postavených veliacich dôstojníkov priamo na bojisku alebo v jeho blízkosti za dôkaz toho, že ruské operácie na Ukrajine nejdú podľa plánu. Prispievajú k tomu problémy s komunikáciou aj štýl velenia, v ktorom zohrávajú veľkú úlohu dôstojníci s vyššími hodnosťami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok