Blinken sa stretol s ukrajinským premiérom. Diskutovali o ďalších spôsoboch, ako pomôcť Ukrajine

TA3 TASR
23.4.2022 07:36

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken sa stretol v piatok vo Washingtone s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhalom. Minister a premiér počas stretnutia diskutovali o ďalších spôsoboch, ako môžu Spojené štáty pomôcť Ukrajine, oznámil americký rezort diplomacie vo vyhlásení zverejnenom v noci na sobotu na jeho oficiálnej webovej stránke.

Blinken sa stretol s ukrajinským premiérom. Diskutovali o ďalších spôsoboch, ako pomôcť Ukrajine
TASR/AP

"Minister (Blinken) vyjadril neochvejnú podporu zo strany Spojených štátov ukrajinskej suverenite a územnej celistvosti a vyjadril naše odhodlanie pomôcť Ukrajine, aby sa úspešne ubránila proti brutálnej a neoprávnenej ruskej vojne," uvádza sa vo vyhlásení amerického rezortu diplomacie.

"Premiér Šmyhal a minister hovorili o najnutnejších potrebách Ukrajiny, humanitárnej kríze spôsobenej vojnou Kremľa a ďalších spôsoboch, ktorými môžu Spojené štáty pomôcť Ukrajine," uvádza sa v závere vyhlásenia amerického ministerstva.

"Sankcie, financie a zbrane - to sú kľúčové komponenty pre víťazstvo Ukrajiny, zdôraznil som počas stretnutia s ministrom zahraničných vecí Blinkenom. Sme vďační Spojeným štátom za podporu a ochotu pomôcť. Civilizovaný svet sa zjednotil okolo Ukrajiny a Ukrajincov. Vyhráme!" napísal po stretnutí na sociálnej sieti Twitter Šmyhal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok