Lewis Hamilton potvrdil účasť na procese odkúpenia klubu Chelsea od oligarchu Abramoviča

TA3 TASR
22.4.2022 13:54

Britský pretekár formuly 1 Lewis Hamilton v piatok potvrdil svoju účasť v procese odkúpenia futbalovej Chelsea. Spolu s hviezdnou americkou tenistkou Serenou Williamsovou sú súčasťou konzorcia bývalého riaditeľa FC Liverpool Martina Broughtona.

F1: Hamiltona v stredu pasujú za rytiera
TASR/AP

"Keď som bol mladý, hrával som futbal. Od detstva som veľký fanúšik tohto športu," uviedol pre DPA sedemnásobný majster sveta v piatok na VC Emilia Romagna. "Keď som sa o tom dopočul, prišlo mi to ako skvelá príležitosť byť súčasťou niečoho veľkého," dodal 37-ročný pilot.

Terajší majiteľ Roman Abramovič dal klub na predaj 2. marca v reakcii na pokračujúcu inváziu Ruska na Ukrajinu a následné sankcie zo strany britskej vlády. Suma za jeho predaj by mohla dosiahnuť až tri miliardy eur. V hre o vlastníctvo sú aj americký podnikateľ a investor Todd Boehly či spolumajiteľ basketbalového Bostonu Celtics Stephen Pagliuca.

Aktíva Chelsea sú momentálne zmrazené. Klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie. Tá napríklad striktne obmedzuje výdavky na zápasy na ihriskách súperov na necelých 24.000 eur. Abramovič, ktorého britská vláda spája s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, z predaja Chelsea nemá nijako profitovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok