Putin na novom videu kŕčovite zviera stôl. Znova sa rozvírili špekulácie o jeho zdravotnom stave

TA3
22.4.2022 13:00

Putinov zdravotný stav vyvoláva otázky už dlhší čas. Špekulácie sa obnovili po zverejnení záberov z rokovania ruského prezidenta s ministrom obrany Sergejom Šojguom o situácii na Ukrajine. Putina na nich vidno ako kŕčovite zviera okraje stola a neprirodzene sa hrbí. Už dlhodobo sa špekuluje o tom, že za jeho zhoršujúcim sa zdravotným stavom je rakovina.

Putin na novom videu kŕčovite zviera stôl. Znova sa rozvírili špekulácie o jeho zdravotnom stave
Reprofoto Youtube.com

Nové zábery opäť vyvolali špekulácie naprieč viacerými médiami, píše český portál iDnes.cz. Video by mohlo potvrdiť správy ruského nezávislého média Project Media o tom, že Putina sprevádza veľký tím lekárov vrátane chirurga špecializujúceho sa na rakovinu štítnej žľazy. Project Media je v Rusku zakázaný. Kremeľ tieto správy aj naďalej popiera.

Na nové zábery reagovalo aj viacero zahraničných novinárov. Niektorí sa pýtajú, či je Putin naozaj zdravý tak, ako to tvrdí Moskva. Druhí vidia drastický rozdiel medzi časom pred vojnou a v čase vojny na Ukrajine. Zvedavosť to vyvolalo aj u novinárky a bývalej britskej poslankyne Louise Menschovej, ktorá už v minulosti poukazovala na to, že je veľmi pravdepodobné, že ruský prezident skrýva chorobu.

"Hovorila som, že Vladimir Putin má Parkinsonovu chorobu a teraz môžete vidieť, ako zviera stôl takým spôsobom, že jeho trasúcu sa ruku nevidno. Je však veľmi dobre vidieť jeho nepokojné nohy," napísala na Twitteri.

Otázny je aj zdravotný stav ministra Šojgua, upozornil na to švédsky ekonóm a bývalý poradca pre Rusko a Ukrajinu Anders Aslund. Putin aj Šojgu podľa neho pôsobia ako v depresii a v zlom zdravotnom stave.

O Putinovom zdraví v minulosti informovala aj spravodajská aliancia Five Eyes. Za Putinovým nevyspytateľným konaním môže byť podľa nich liečba rakoviny pomocou steroidov. Putin môže tiež trpieť mozgovou poruchou spôsobenou demenciou, Parkinsonovou chorobu alebo prudkými návalmi hnevu. K špekuláciám prispeli aj rokovania ruského prezidenta s mnohými politickými predstaviteľmi za dlhým stolom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok