Maybach S680 by Virgil Abloh je luxusná limuzína s jedinečným vzhľadom

TA3/SZ
22.4.2022 11:00

Virgil Abloh počas svojho života úzko spolupracoval s Mercedesom na rôznych projektoch. Jedným z posledných bola limitovaná edícia Maybachu v jedinečnom kabáte

Maybach S680 by Virgil Abloh je luxusná limuzína s jedinečným vzhľadom
Mercedes

Mercedes odhalil prísne limitovanú novinku luxusnej limuzíny Triedy S pod označením Mercedes-Maybach S680 by Virgil Abloh. Ako napovedá názov na jeho jedinečnom výzore sa podieľal legendárny návrhár a dizajnér Virgil Abloh. Každý zo 150 vyrobených kusov bude niesť dvojfarebné lakovanie karosérie. Vrchná polovica dostala lakovanie v odtieni Obsidian Black, ktorému sekunduje jedinečné lakovanie spodnej polovice v odtieni piesku.

Prvky, ako napríklad spätné zrkadlá a lišty lemujúce okná dostali taktiež čierny odtieň. 20 palcové disky kolies zostali verné pieskovej farbe, čím vkusne dopĺňajú celkový výzor auta. V prednej a zadnej časti by sme však našli ozdobné prvky v chromozóm vyhotovení na pozdvihnutie luxusného charakteru auta.

Mercedes Mercedes

Pod kapotou nájdeme pôvodný motor V12 s objemom 6 litrov produkujúci výkon 612 konských síl, ktorý dokáže túto limuzínu vystreliť z pokoja na 100 km/h za menej ako 5 sekúnd a dosiahne maximálnu rýchlosť na úrovni 250 km/h. V interiéri nájdeme už štandardne veľké množstvo hodnotných materiálov, ktorých odtiene korešpondujú s farebným prevedením exteriéru.

Jedinečným prvkom je obklad palubnej dosky lakovaný v pieskovom odtieni a farebné odtiene v zábavnom systéme MBUX boli taktiež zladené so zvyškom auta. Táto 150 kusová limitka bude dostupná len na Americkom trhu. Jej cenovka zatiaľ nie je známa, no môžme počítať so sumou ďaleko za hranicou 200 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok