BMW oficiálne predstavilo modernizovanú X7

TA3/SZ
21.4.2022 18:30

Mníchovská automobilka najnovšie vypustila do sveta modernizované SUV X7, ktoré so sebou prináša kontroverzný dizajn. Čo všetko sa zmenilo?

BMW oficiálne predstavilo modernizovanú X7
BMW

Najväčšie SUV v portfóliu značky sa dočkalo po troch rokoch výraznejšej modernizácie, ktorá sa dotkla najmä dizajnu exteriéru, ale prináša aj dôležité zmeny v interiéri. Najväčšou zmenou prešla predná časť, ktorá okrem rozmernej prednej masky disponuje novými, rozdelenými svetlometmi.

Vrchná časť svetiel patrí dennému svieteniu a spodná sekcia slúži ako klasické stretávacie a diaľkové svetlomety s funkciou Matrix. Mohutnú prednú časť umocňuje aj veľký nasávací otvor na prívod vzduchu v spodnej časti.

BMW BMW

Nová X7 môže byť obutá až na 23 palcových diskoch kolies, ktoré však pri takto veľkom aute stále nevyzerajú prehnane veľko. Zadná časť vynovenej X7 so sebou prináša mierne pozmenený nárazník a vynovenú grafiku koncových LED svetiel. Športová verzia M60i okrem iného so sebou prináša štvoricu koncoviek výfukového systému a aerodynamické spätné zrkadlá.

Pod kapotou nájdeme radové šesťvalcové motory, ktorých výkon začína na hodnote 380 konských síl a 540 Nm krútiaceho momentu, ktorý je okrem spaľovacieho motoru generovaný aj štartér generátorom mild-hybridného systému. K dispozícii bude aj naftový agregát s výkonom 340 koní a 700 Nm. Vrcholná verzia M60i ponúkne 4.4 litrový benzínový osemvalec s výkonom 530 koní a 750 Nm krútiaceho momentu. Táto verzia zvládne šprint z 0-100 km/h za krátkych 4.7 sekundy.

Interiér dostal nové sedadlá, zakrivený displej infotainmentu spolu s prístrojovým panelom či vynovenú stredovú konzolu s úplne novým voličom prevodovky. BMW taktiež doplnilo rôzne ozdobné prvky, ktoré robia z interiéru luxusnejšie a hodnotnejšie miesto. Novinka sa do predaja dostane už onedlho. Prvé kusy by mali byť doručené ešte v priebehu roku 2022.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok