Зеленський не відступить. Він хоче, щоб Росію описували як державу, яка підтримує тероризм

ta3/ČTK
21.4.2022 14:15

Президент України Володимир Зеленський хоче, щоб Росію називали державою, що підтримує тероризм, а російську армію – терористичною організацією. Про це він сказав у своїй промові, опублікованій у середу ввечері в соцмережах. "Ми зробимо все можливе, щоб кожен російський офіцер і командир відповідав за воєнні злочини", - сказав Зеленський. За його словами, сучасні технології допомагають українським слідчим з'ясувати багато деталей. «Кожне прізвище, кожна адреса, кожен банківський рахунок – ми все знайдемо», – каже президент України.

Зеленський не відступить. Він хоче, щоб Росію описували як державу, яка підтримує тероризм
TASR/AP

Про бойові дії на сході та півдні України, де Росія активізувала свої атаки останніми днями, він сказав, що російські війська будуть максимально жорстокі, лише щоб досягти найменшої можливої перемоги. «Окупанти використовуватимуть усі спроби у своєму широкомасштабному наступі, щоб отримати будь-яку перемогу, якою вони могли б підживити свою пропаганду», – сказав Зеленський.

Повноцінний наступ ще не почався
Голова Радбезу України Олексій Данілов зазначив, що зараз росіяни на сході країни проводять лише «експериментальні операції» для перевірки української оборони. За його словами, розпочнеться «повномасштабний наступ» лише питання часу. Він також вважає, що бої на Донбасі можуть бути не останньою і вирішальною битвою нинішньої війни. «Я б не був таким оптимістом, попереду може бути ще багато різних речей», – сказав Данілов Радіо НВ. DPA нагадує, що міністерство оборони США у вівторок також заявило, що нинішні атаки російської армії на сході України є передвісником великого наступу.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok