Tak takto?!: Odborári štartujú sériu protestov, vadí im, že vláda nerieši zdražovanie

TA3
21.4.2022 10:16

Prehlbujúca sa sociálna kríza zbližuje odborárov a zamestnávateľov. Po vzore nemeckých odborov, ktoré postupujú zajedno s podnikateľmi a postavili sa proti okamžitému odpojeniu sa od ruského plynu, sa zintenzívňuje aj dialóg medzi slovenskými odborármi a majiteľmi fabrík. Spoločný záujem udržať výrobu a zamestnanosť ustupuje aspoň načas odvekým sporom o výšku mzdy či pracovné podmienky.

podnik zamestnanci práca firma závod 1140px Štefan (Puškáš/TASR)
Puškáš/TASR

„V spoločnosti rastie sociálne napätie a ministri sa len hádajú ako psy o každé euro. Vláda musí čo najskôr začať sociálny dialóg so sociálnymi partnermi, vrátane dôchodcov. V opačnom prípade hrozí, že situáciu prevezme do svojich rúk ulica.“ Autorom týchto slov je dnešný hosť relácie Tak takto?! Ten tvrdí, že vláda sa nesnaží znižovať sociálne dopady krízy na obyvateľov a preto odborári naplánovali sériu protestov po celom Slovensku. 

O sociálnych problémoch a ich riešeniach, ale aj o nachádzaní zhody so zamestnávateľmi bude Anka Žitná dnes o 12:30 hovoriť s prezidentom Konfederácie odborových zväzov SR Mariánom Magdoškom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok