Fico je obvinený z toho, že povedal pravdu, myslí si Blaha. Podľa Remišovej sa skrýva za poslanecký mandát

TA3
20.4.2022 21:27

Róbert Kaliňák zadržaný, Robert Fico obvinený. To sú na Slovensku hlavné správy dňa. Likviduje vláda opozíciu, alebo prišiel na psa mráz? Fico sa skrýva za poslanecký mandát, uviedla Remišová.

"Fico sa skrýva za poslanecký mandát, keďže je oveľa ťažšie stíhať poslanca. Ak verí, že je nevinný, tak by sa mal, minimálne do skončenia vyšetrovania, vzdať poslaneckého mandátu," uviedla Veronika Remišová, predsedníčka strany Za ľudí. 

Šéfka Za ľudí si myslí, že Fico bezprecedentne útočí na orgány činné v trestnom konaní a "haní" spravodlivosť. Pripomenula, že Fica obhajuje "Kočnerov sudca, pán David Lindtner, ktorý je sám obvinený z korupcie".

Podľa Remišovej má polícia rozviazané ruky

"Robert Fico mal diskreditovať svojich názorových a politických oponentov. Akékoľvek zneužívanie právomocí verejného činiteľa je odsúdeniahodné," povedala Remišová. Dodala, že polícia ma rozviazané ruky a stíha toho, kto pácha trestné činy. Základná dôvera v zložky štátu musí podľa nej fungovať. 

Remišovej sa zdá podozrivé, že advokáti žiadajú, aby prípad dozoroval generálny prokurátor Maroš Žilinka a pevne verí, že "nezneužije sporný paragraf 363". Remišová nečítala policajné uznesenie, keďže ani nie je zverejnené a povedala, že musí rozhodnúť nezávislý súd. "Zákon platí pre každého," dodala. "Smer nevie robiť nič iné, len rozoštváva spoločnosť a obhajuje svojich kumpánov," povedala. 

Blaha hovoril o vykonštruovanom obvinení

Ľuboš Blaha, podpredseda strany Smer-SD, označil obvinenie Fica a Kaliňáka za vykonštruované. "Fico je obvinený z toho, že povedal pravdu o tom, že Kiska a Matovič spáchali daňové podvody," uviedol Blaha.

"My sa bavíme o tom, že na Slovensku je dramatická sociálna situácia, vláda nič nerieši, ženie Slovensko do vojny s Ruskom a teraz to potrebuje celé prekryť a vytvára tu ilúziu, že Robert Fico niečo spáchal. On nič nespáchal," obhajoval šéfa Smeru Blaha. Podľa neho Fico nemá problém vysvetliť polícii to, odkiaľ mal takéto informácie o podvodoch. 

"Nemôžete očakávať, že sú tu dvaja, traja univerzálni udavači, ako sú Makó a Slobodník a tí budú ukazovať prstom. Máme tu aj bandu Čurillovcov. Títo ľudia preukázateľne povedali, že idú zničiť opozíciu," povedal. "Som presvedčený, že Robert Fico a Robert Kaliňák nepôjdu do väzby," povedal Blaha.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu: 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok