Súmrak na Súmračnej. Proti špičkám Smeru stojí Kočnerova Threema, výpovede Makóa, Imreczeho a piťovca Rajeckého

TA3
20.4.2022 18:53

Slučka sa zatiahla. NAKA zadržala Roberta Kaliňáka a spolu s jeho šéfom Ficom ich obvinila zo založenia zločineckej skupiny. Polícia si prišla aj po advokáta Mareka Paru. Slučka sa zatiahla.

Všetci sa schádzali na povestnej poľovníckej chate a na tlačovkách obhajovali Gašpara či Bödöra. Trojnásobný premiér aj bývalý minister vnútra hovoria o politickej pomste. Kováčik, Gašpar, Bödör. Parafrázované slovami trojnásobného premiéra - nikdy nebola zločinecká skupina bližšie k špičkám Smeru. Po mesiacoch vyšetrovania dobehol policajný Súmrak aj Fica s Kaliňákom pre tri skutky.

Figurujú aj v kauze Očistec

K špičkám zo Súmračnej NAKA zaradila aj exšéfa polície Gašpara a podnikateľa Bödöra. Tí figurujú aj v kauze Očistec, kde vyšetrovateľ napísal, že konali v prospech Smeru – sledovali Matoviča, Lipšica či dane exprezidenta Kisku. Teraz to vyšetrovateľ Ficovi a Kaliňákovi v 100 stranovom obvinení zrátal.

Fica polícia obvinila už v januári za protest v čase pandémie. Prokuratúra to ale stopla. Obhajoval ho Kaliňák, ktorý sa z politického dôchodku vrhol do advokácie. Na poľovníckej chate spolu s advokátom Parom vymýšľali stratégiu obhajoby svojich ľudí. Aj Para teraz skončil v policajnej cele pre diskreditáciu prokurátora Špirka, ktorý išiel Kaliňákovi po krku.

Je v tom zapletený aj Rajecký

Práve Para obhajuje Ficových ľudí pred súdmi. Proti šéfovi Smeru a Kaliňákovi stojí Kočnerova Threema, výpovede Makóa, Imreczeho a piťovca Rajeckého, ktorý ako anonym rozposielal do redakcií dokumenty z daňovej kontroly vo firme prezidenta Kisku.

V spise sú aj tlačovky, na ktorých Fico a spol bojovali za Gašpara, Bödöra či Kováčika. Ficovi, aj kedysi korunnému princovi Smeru, hrozí za zločineckú skupinu 10 a za vyzradenie daňového tajomstva 12 rokov za mrežami. Otázkou je, či a pre ktorých obvinených bude polícia žiadať väzbu. Roberta Fica čaká policajný výsluch o týždeň v utorok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok