Z ovocia sa vraj priberá? Omyl, dámy, vďaka mangu môžete za týždeň zhodiť 3 kilá

Pexels/ROMAN ODINTSOV
21.4.2022 08:00

Počuli ste už o tom, že mango je skvelý pomocník pri chudnutí? Vyskúšajte a zbavte sa tukových vankúšikov ešte pred letom.

Z ovocia sa vraj priberá? Omyl, dámy, vďaka mangu môžete za týždeň zhodiť 3 kilá
Pexels/ROMAN ODINTSOV

Ak máte pocit, že sa počas redukčnej diéty alebo pri udržiavaní postavy musíte zriecť vášho obľúbeného ovocia, máme pre vás skvelú správu. Nové štúdie totiž hovoria o tom, že práve mango vám pomôže v boji s nadbytočnými kilami. A to aj napriek vysokému podielu cukru, ktoré obsahuje.

Mango plné vitamínu C

Mango má vysoký podiel vitamínu C. Práve ten je dôležitý pre tvorbu hormónu noradrenalínu, vďaka ktorému sa tuk v našom tele premieňa na energiu. Ďalším, no nie menej dôležitým faktom je, že mango obsahuje veľké množstvo vlákniny, vďaka ktorej zostanete dlhšie sýte a v neposlednom rade priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru.

Mango ako súčasť jedálnička

Možností, ako dostať mango do svojho jedálneho lístka je mnoho. Pripravte si smoothie do ktorého pridáte tvaroh, prípadne grécky jogurt a ovsené vločky a máte sýte raňajky plné živín a energie, ktorú vaše telo potrebuje najmä v doobedňajších hodinách, kedy má podať najväčší výkon. Alebo si ho rozmixujte s vodou a máte lahodný a osviežujúci nápoj. Pridajte na kocky nakrájané mango do ovocného, alebo zeleninového šalátu, alebo mu dajte prednosť pred čokoládou, keď vás prepadne chuť na sladké. Ani nebudete vedieť ako, a budete sa cítiť plná energie. Benefitom budú odbúdajúce centimetre.

Mangová diéta

Ak chcete vďaka tomuto exotickému ovociu doslova schudnúť, pripravujte si celý týždeň raňajkový nápoj pozostávajúci zo zrelého manga, čerstvého zázvoru a lyžičky chilli korenia. Ingrediencie dobre pomixujte a denne vypite na lačný žalúdok dvojdecový pohár. Po týždni by ste mali byť výrazne štíhlejšie v páse a váha bude ukazovať približne o tri kilá menej.  

Ovocie nabité vitamínmi

Okrem toho, že mango má naozaj skvelú chuť, poskytne vám osvieženie a nasýti vás na dlhý čas je tiež nabité vitamínmi A, B, C a E plus obsahuje množstvo draslíka, horčíka a vápnika. Postará sa aj o váš imunitný systém, urýchli metabolizmus a reguluje hladinu cukru v krvi, vďaka čomu nebudete pociťovať tzv. vlčí hlad. Napomáha aj pri znižovaní cholesterolu v krvi a pôsobí probioticky.

Či už si dávate pozor na príjem kalórií, alebo nie, ovocie by malo byť stálou súčasťou vášho jedálnička. Ako pri všetkom, aj tu platí, že ho treba konzumovať s mierou, a keď ním doplníte alebo nahradíte desiatu či olovrant, urobíte tak veľkú službu svojmu tráveniu a telu.


Témy: Mango
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok