Moskva tvrdí, že zničila 16 ukrajinských vojenských objektov. Ukrajina uviedla, že Rusko prišlo už o vyše 20-tisíc vojakov

TA3 ČTK
18.4.2022 11:41

Ruská armáda v noci na pondelok raketami zničila 16 ukrajinských vojenských objektov, oznámilo ruské ministerstvo obrany. Sú medzi nimi veliteľské stanovištia, sklady pohonných hmôt alebo munície, uviedol podľa agentúry TASS hovorca rezortu obrany Igor Konašenkov. Ukrajinská armáda tvrdí, že Rusko od začiatku invázie na Ukrajinu prišlo už asi o 20.600 vojakov. Moskva uvádza výrazne nižšie počty.

ONLINE: Najbohatší Ukrajinec chce znovu postaviť Mariupol. Rusko útočilo na Kyjev a Charkov
TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že zasiahnuté objekty sú v obciach v Charkovskej, Záporožskej, Dnepropetrovskej a Mykolajivskej oblasti, ktoré sa nachádzajú na východe alebo na juhu Ukrajiny.

Ukrajinské úrady oznámili, že pri dnešných raketových útokoch ruskej armády na západoukrajinský Ľvov zomrelo najmenej šesť ľudí, ďalších osem je zranených. Explózie a raketové útoky sú hlásené aj z ďalších ukrajinských miest. Moskva túto informáciu zatiaľ nekomentovala.

Od začiatku "špeciálnej vojenskej operácie", ako Moskva nazýva vojenskú inváziu na Ukrajinu, hlási ruské vojsko okrem iného zničenie 2326 ukrajinských tankov a obrnených vozidiel, 139 lietadiel, 483 bezpilotných lietadiel, 250 protilietadlových raketových systémo, 254 raketometov a cez tisíc diel a mínometov.

Ukrajinský generálny štáb naopak tvrdí, že Ruská federácia na Ukrajine doteraz stratila napríklad 790 tankov, 2041 bojových obrnených vozidiel, 381 delostreleckých systémov, 130 salvových raketometov, 67 systémov protivzdušnej obrany, 167 lietadiel, 147 vrtulníkov, 1487 automobilov a 155 bezpilotných lietadiel. Podobné informácie uvádzané oboma bojujúcimi stranami nemožno nezávisle overiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok