Nová Alpina B4 Gran Coupé ponúkne výkon na úrovni M modelov

TA3/SZ
15.4.2022 11:00

Alpina predstavila nový model B4 odvodený od BMW radu 4 vo verzii Gran Coupé. Aký výkon a motor môžme očakávať pod prednou kapotou?

Nová Alpina B4 Gran Coupé ponúkne výkon na úrovni M modelov
Alpina

Nová Alpina B4 priamo vychádza z BMW radu 4 Gran Coupé a ponúka výkon takmer totožný s modelmi BMW M. Ponúkne teda 5 dverovú karosériu s ladnými športovými tvarmi. Oproti modelu od BMW môžme v prednej časti vidieť použitie pozmeneného nárazníku, ktorý v spodnej časti zdobí nápis Alpina odkazujúci na výrobcu.

Použité boli taktiež špecifické disky kolies typické pre modely Alpina. V zadnej časti zas oko zaujme nový, výraznejší difúzor so štvoricou koncoviek výfukového systému a logo Alpina spolu s označením modelu B4.

Alpina Alpina

Pod prednou kapotou nájdeme 3 litrový benzínový šesťvalec, ktorý produkuje 495 konských síl a 730 Nm krútiaceho momentu. V porovnaní s BMW M4 bez prívlastku Competition teda Alpina ponúkne výkon vyšší o rovných 15 konských síl. V praktickom 5 dverovom kabáte tak môžte mať dynamiku modelov M.

Alpina v tejto verzii zrýchli aj vďaka pohonu oboch náprav a automatickej prevodovke z pokoja na 100 km/h za krátkych 3.7 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť pravdepodobne podobnú ako model M4, ktorý dosiahne na hranicu 300 km/h.

V interiéri nájdeme okrem vymenených emblémov aj plaketu pri radiacej páke, ktorá nesie výrobne číslo a označenie modelu. Cenovka za takto vybavenú B4 doposiaľ zverejnená nebola.

Témy: BMW Alpina BMW M4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok