Smart predstavil očakávaný elektrický crossover

TA3/SZ
14.4.2022 18:30

Mercedes v spolupráci s koncernom Geely uviedol nový crossover Smart #1, ktorý ponúkne svieži dizajn, vyšší výkon a dobrý dojazd. Akú vzdialenosť by mala novinka prejsť na jedno nabitie?

Smart predstavil očakávaný elektrický crossover
Smart

Novinka #1 je po dizajnovej stránke takmer totožná s Concept 1, ktorý bol víziou aktuálne predstavenej novinky. Tento fakt zabezpečil, že sme svedkami moderného dizajnu plného oblých tvarov. V prednej časti si môžme všimnúť výraznejšie oplastovanie spodnej časti nárazníku, ktoré odkazuje na určenie crossoveru, ktorý sa nezľakne ani nespevnených povrchov.

Pekným dizajnovým prvkom sú taktiež vzájomne prepojené predné svetlomety. Z profilu neuniknú pohľadu až 19 palcové disky kolies, ktoré sú navrhnuté pre čo najnižší odpor vzduchu. Zadná časť auta pri letmom pohľade pripomína elektrický crossover EQA od Mercedesu. Môžu za to najmä prepojené svetlomety po vzore prednej časti. V spodnej časti nárazníku vynikne výrazne oplastovanie.

Smart Smart

Novinka meria na dĺžku až 4.27 metra a váži  necelých 1900 kilogramov. Tieto parametre teda jasne naznačujú, že nový model nemá byť nástupcom pre žiadny doterajší model Smartu. Základnú verziu bude poháňať elektromotor umiestnený v zadnej časti. Je spojený výhradne so zadnými kolesami, na ktoré posiela maximálny výkon až 272 konských síl a 343 Nm krútiaceho momentu.

Smart Smart

Dojazd na úrovni až 440 kilometrov bude zabezpečovať batéria s kapacitou 66kWh. Maximálna rýchlosť #1 bola stanovená na 180 km/h. Pri použití rýchlonabíjania budete schopný dobiť akumulátor z 10-80% za 30 minút.

Veľmi pekný dizajn dostal taktiež aj interiér, ktorému vládnu jednoduché línie. Okrem koženého multifunkčného volantu zaujme najmä dvojica displejov. Zobrazovacia jednotka pred vodičom informuje o najdôležitejších údajoch potrebných k jazde.

Veľký displej umiestnený v strede palubnej dosky zasa slúži na zobrazenie zábavného obsahu a nastavení. Celkovo pôsobí spravovanie veľmi kvalitne a hodnotne. Nový model tak bude určite atraktívnym súperom pre mnohé už známe mená, ako napríklad Mini či Mercedes.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok