Ruský vlajkový krížnik Moskva sa nepotopil. Naďalej horí, tvrdí Pentagón

TA3 TASR
14.4.2022 18:33

Americké ministerstvo obrany predpokladá, že vlajková loď ruskej čiernomorskej flotily, na ktorej došlo v stredu večer k výbuchu, sa nepotopila. Na plavidle s názvom Moskva sa však zrejme doteraz nepodarilo uhasiť oheň. Loď je pravdepodobne stále nad hladinou a plaví sa vo vodách Čierneho mora. Informovala o tom stanica CNN.

pentagon (SITA AP)
SITA/AP

Hovorca amerického Pentagónu John Kirby vo štvrtok pre CNN povedal, že na ruskej vojnovej lodi "nastala explózia", avšak USA zatiaľ nevedia povedať, či plavidlo skutočne zasiahla ukrajinská raketa. Nemenovaný predstaviteľ amerického rezortu obrany pre CNN uviedol, že Washington predpokladá, že Moskva zrejme pokračuje v plavbe smerom na východ.

"Náš predpoklad je, že (Moskva) pôjde do Sevastopola na opravu. Ale to je naozaj všetko, čo môžeme v tejto chvíli povedať. Jediná ďalšia námorná aktivita, ktorá stojí za zmienku, je, že sme si všimli, že ostatné (ruské) lode, ktoré operovali v jej blízkosti, sa presunuli ďalej na juh v dôsledku škôd, ktoré (loď) Moskva utrpela," povedal pre CNN.

Ruská armáda tvrdí, že na palube krížnika vybuchla munícia, zatiaľ čo ukrajinskí predstavitelia ešte v stredu večer informovali, že krížnik Moskva bol vážne poškodený pri raketovom útoku ukrajinských síl. Gubernátor ukrajinskej Odeskej oblasti Maksym Marčenko, ktorý o poškodení lode informoval ako prvý, uviedol, že krížnik zasiahli ukrajinské proti lodné strely Neptun.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok