Ruskú bojovú loď, na ktorej došlo k výbuchu, sa pokúsia odtiahnuť do prístavu

TA3 TASR
14.4.2022 07:13

Ruskú bojovú loď, na ktorej došlo k výbuchu, sa pokúsia odtiahnuť do prístavu. Podľa ukrajinského ministerstva obrany zasiahli krížnik ukrajinské rakety. Rusko to popiera, priznalo však, že loď je vážne poškodená.

"Rakety Neptun, ktoré strážia Čierne more, spôsobili krížniku veľmi vážne škody. Sláva Ukrajine!" uviedol na sociálnej sieti Telegram Marčenko. Podľa poradcu ukrajinského prezidenta Olexija Arestovyča vypukol na ruskom krížniku po tom, ako ho zasiahli ukrajinské strely, požiar.

"Teraz silno horí a pri takomto rozbúrenom mori je ťažké povedať, kedy im bude možné poskytnúť pomoc. Je tam 510 členov posádky," uviedol Arestovyč. 

Incident na Haďom ostrove

Ruský krížnik Moskva sa stal známy ihneď na začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu. Je to totiž tá istá loď, ktorú ukrajinskí vojaci strážiaci Hadí ostrov poslali do p*** po tom, ako ich posádka lode vyzvala, aby sa vzdali. "Bolo potvrdené, že krížnik Moskva išiel dnes presne tam, kam ho poslali naši pohraničníci z Hadieho ostrova!" vyhlásil Marčenko.  

Rusko situáciu vykresľuje inak

K poškodeniu vlajkovej lode ruskej čiernomorskej flotily krížnik Moskva prišlo po tom, ako na jej palube vybuchla munícia. Uviedlo to v noci na štvrtok ruské ministerstvo obrany s tým, že posádku lode sa podarilo evakuovať.

"Munícia na krížniku Moskva vybuchla v dôsledku požiaru na vojenskej lodi. Plavidlo je vážne poškodené. Celá posádka bola evakuovaná," uviedol ruský rezort s tým, že sa snaží určiť príčinu požiaru.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok