Mercedes zverejnil prvý záber nového EQS SUV

TA3/SZ
13.4.2022 11:00

Mercedes po nedávnom zverejnení záberov interiéru elektrickej SUV novinky opäť strháva pozornosť na pripravovaný model. Značka najnovšie zverejnila tmavú fotografiu zachytávajúcu bočnú líniu auta

Mercedes zverejnil prvý záber nového EQS SUV
Mercedes

Model EQS už nejaký ten piatok poznáme. Ide o plne elektrický sedan preplnený technológiami s moderným a futuristickým dizajnom. Nemci sa rozhodli použiť rovnaký ,,recept” aj v prípade SUV. Výsledkom je nový model EQS SUV, ktorý ponúka rovnaký luxus a spracovanie interiéru ako sedan. K dispozícii však bude až v 7 miestnom rozložení interiéru. Novinka bude oficiálne predstavená ešte v priebehu apríla 2022, kedy spoznáme v plnej kráse nie len dizajn, ale aj použitú techniku.

Mercedes Mercedes

Najnovšie zverejnený záber zachytáva bočnú siluetu auta, ktorá do určitej miery pripomína už starší elektrický typ EQC. V prednej časti si môžte všimnúť LED svetlomety s podobnou grafikou ako v sedane EQS. Vzadu bude dizajn svetlometov taktiež odkazovať na klasické EQS a očakávať môžme použitie LED svetelného pásu, ktorý sa bude tiahnuť cez celú zadnú časť.

K dispozícii bude pohon všetkých štyroch kolies 4Matic, ktorý však bude prerozdeľovať krútiaci moment medzi jednotlivé nápravy na základe výpočtov elektroniky a nie na základe mechanického prepojenia náprav.

Mercedes Mercedes

Základné verzie pravdepodobne ponúknu aj pohon čisto zadnej nápravy. Ako už býva zvykom u trojcípej hviezdy, určite sa máme na čo tešiť. Všetko potrebné sa dozvieme už 19. apríla počas oficiálnej premiéry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok