Štyri ťahy, ktoré nahradia botox: Naučte sa ich a vrásky nemajú šancu

TA3/zm
17.4.2022 10:00

Nielen vrásky budú minulosťou, ale dvojitá brada. Vaša pleť sa vďaka štyrom jednoduchým ťahom stane vitálnou, sviežou a najmä pevnou.

Štyri ťahy, ktoré nahradia botox: Naučte sa ich a vrásky nemajú šancu
Pexels/Karolina Grabowska

Na pomoc k tvárovej masáži budete potrebovať len pleťový olej alebo sérum, vďaka ktorému sa vám budú prsty po tvári krásne kĺzať a dosiahnete veľmi rýchlo viditeľný efekt. Zabudnite na botox, omladiť sa dokážete aj samy doma.

Pripravte pleť

Na jednoduchú tvárovú masáž sa musíte pripraviť. Jednoznačne by ste ju mali praktizovať odlíčené. Pleť preto najskôr zbavte všetkých nečistôt a naneste na ňu olej alebo olejové sérum, ktorého funkcia v tomto prípade nie je len o hydratácii, ale aj o kĺzaní. Masírovať si tvár bez neho by nebolo ani príjemné, ani efektné.

Okrem toho, že sa pomocou automasáže vaša pokožka dostane veľmi rýchlo do formy a doslova omladne, dotyky majú pozitívny vplyv aj na našu psychiku. Je pri tom jedno, či sa necháte rozmaznávať druhou osobou, alebo si masáž doprajete samy.

Masáž je dobré naplánovať si večer, niekoľkokrát do týždňa. Zaberie vám len päť minút, no každý cvik je potrebné opakovať 5x.

Masáž čela

Okrem tváre si dôkladne umyte aj ruky, aby ste si na tvár nezaniesli špinu a baktérie. Prsty oboch rúk, okrem palcov, položte bruškami do stredu čela a vodorovne prechádzajte od stredu smerom ku spánkom. Použijete jemný tlak, len taký ktorý vám bude príjemný. Rukami nepochybujte do oboch strán, ťahajte vždy len od stredu smerom von.

Očné vrásky

Prostredníky položte na vnútorné kútiky očí. Najskôr na horné viečko a opisujte polkruh cez obočie smerom k stranám tváre a naspät. Potom na spodné viečko a ťahajte poloblúk popod oči tiež smerom von aj naspäť. V tomto prípade použite naozaj minimálny tlak, nechcete si kožu naťahovať predsa príliš a spôsobiť si mechanické vrásky. Snažíte sa o presný opak.  

Ryhy okolo úst

Oba ukazováky a prostredníky si položte na stred brady a jemne obkresľujte polkruh okolo úst smerom k hornej pere. V tomto prípade využite oba smery a prstami sa vráťte aj smerom k dolnej pere, opäť v tvare polkruhu.

Dvojitá brada  

Chrbty rúk si položte na kľúčne kosti a jemným tlakom nimi masírujte krk až smerom ku brade. Vždy len jedným smerom. Po piatich opakovaniach použite hánky aj na masáž od brady smerom k ušiam, opäť v celej sérii.  

Témy: Krása Masáž
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok