Suzuki Vitara bude k dispozícii s novým motorom. Známe sú už aj slovenské ceny

TA3/SZ
14.4.2022 11:00

Do ponuky motorov pre model Vitara bude najnovšie zaradený 1.5 litrový hybridný agregát, ktorý doplní aktuálnu mild-hybridnú 1.4ku. Na akej sume bude štartovať cena tejto motorizácie?

Suzuki Vitara bude k dispozícii s novým motorom. Známe sú už aj slovenské ceny
Suzuki

Aktuálne ponúkaný agregát o objeme 1.4 litra je v ponuke výhradne len v kombinácii s mild-hybridným systémom. Kombinovať je ho možné s manuálnou aj automatickou prevodovkou. V prípade, že chcete aj pohon oboch náprav, tak musíte siahnuť iba po manuálnej 6 stupňovej prevodovke. Za najvyššiu výbavu kombinovanú s 1.4 litrovým motorom a pohonom oboch náprav si značka pýta po zľave 24320 eur.

Nový 1.5 litrový hybridný motor Dualjet Hybrid ponúkne to, čo si mnoho zákazníkov želalo. Suzuki totiž zaradí do ponuky tento motor len v kombinácii so 6 stupňovou robotizovanou, automatickou prevodovkou. To znamená, že budete mať možnosť siahnuť buď po pohone prednej nápravy, alebo pohone všetkých štyroch kolies.

Suzuki Suzuki

Za najvyššiu úroveň výbavy a pohon oboch náprav s týmto agregátom a robotizovanou prevodovkou si značka naúčtuje po zľave 27990 eur.

Za cenový rozdiel vyše 2000 eur teda dostanete okrem automatu a pohonu oboch náprav aj plne hybridný pohon, využívajúci jeden elektromotor a batériu. Systém si automaticky reguluje úroveň nabitia a vybitia. Podľa toho inteligentne prepína medzi elektrickým pohonom a spaľovacím motorom.

Suzuki Suzuki

Spaľovací motor o objeme 1.5 litra produkuje maximálny výkon 102 konských síl. Sekunduje mu elektromotor vyvíjajúci výkon 33 konských síl a 60 Nm krútiaceho momentu. Kombinovaný výkon sústavy sa ustálil na hodnote 115 konských síl, čo stačí na akceleráciu z pokoja na 100 km/h za 12.7 sekundy v prípade pohonu prednej nápravy, respektíve 13.5 sekundy s pohonom oboch náprav.

Pre porovnanie agregát s objemom 1.4 litra s manuálnou prevodovkou a pohonom všetkých kolies zvládne túto disciplínu za 10.2 sekundy, čo je pomerne veľký rozdiel. Ak však po kombinácii automatu a štvorkolky pozeráte už dlhší čas, tak Suzuki s novou verziou v ponuke stojí za zváženie.

Témy: Suzuki
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok