Hyundai je jednotka v predajoch súkromnej klientele na Slovensku

TA3/SZ
13.4.2022 18:30

Kórejská automobilka opäť potvrdzuje svoju obľúbenosť predajnými číslami za prvé mesiace roku 2022. Koľko sa podarilo značke predať áut?

Hyundai je jednotka v predajoch súkromnej klientele na Slovensku
Hyundai

Za mesiac marec sa podarilo Hyundaiu uchmatnúť až 12.5% trhový podiel na Slovensku. Toto číslo zabezpečili najmä výborné predaje modelov Tucson a i30. Celkovo tak značka dodala slovenským zákazníkom až 1026 nových áut, a to za jediný mesiac.

Generálny riaditeľ slovenského zastúpenia Hyundai, Robert Baumgartner sa vyjadril, že ,,v marci sme dodali našim zákazníkom na Slovensku vyše tisíc nových áut. Vzhľadom na obrovské výzvy, ktorým celý automobilový trh už dlhší čas čelí, ide skutočne o mimoriadny výsledok. O to väčšia vďaka patrí všetkým našim predajcom a najmä zákazníkom, ktorí dali značke Hyundai dôveru”.

Hyundai Hyundai

Súkromným zákazníkom sa za mesiac marec podarilo dodať 492 nových vozidiel, čím Hyundai upevnil svoje postavenie v predajoch súkromným osobám a udržal si tak prvenstvo. V súkromnej sfére značka zaznamenala trhový podiel 18.87%.

Hyundai Hyundai

Z celkového počtu vyše 1000 predaných áut bolo až 437 exemplárov modelu i30. Medzi najpredávanejšie typy značky a celkovo áut kategórie SUV na Slovensku sa stal model Tucson, ktorý sa môže pochváliť až 293 predanými kusmi.

Dobré čísla sa podarilo dosiahnuť aj plne elektrickému modelu Ioniq 5, ktorý si zákazníci za marec prebrali až 10 krát. Podobnej obľube sa teší aj malá mestská i20 s 93 predanými kusmi. Aktuálna ponuka, dizajn a kvalita značky tak hovorí číslami sama za seba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok