Tak takto?!: Nižšia a stredná trieda sa búri, kríza, inflácia a vojna nás pripravili o status a životné istoty

TA3
12.4.2022 09:22

Najprv pandémia, teraz vojna, energetická kríza a inflácia ohrozujú životné istoty bežných ľudí. Za hranicou chudoby sa ocitajú státisíce Európanov, medzi ktorých patríme aj my, Slováci. Vyhliadky na skoré zlepšenie daného stavu nie sú na obzore. Dobre už bolo, znejú hlasy skeptikov.

Nezákonne sterilizované ženy dostanú peniaze, Česko napráva chyby komunizmu
TASR/Štefan Puškáš

Chlebové témy sa už stali a aj do budúcna budú hlavnými ťahákmi volieb. Pretože ľudia chcú v prvom rade slušne žiť, mať prácu, bývanie, mať deti a vedieť sa o ne postarať. Viesť kultúrne vojny sa dá iba s plným žalúdkom. Veľká hospodárska kríza v roku 1929 priniesla okrem chudoby a existenčnej krízy aj vhodné podhubie pre nárast populistických vodcov a fašizmu. A druhú svetovú vojnu.

Akých lídrov stvoria krízové roky, v ktorých žijeme my? Ovládnu Európu ďalší „Orbánovia“? Aké šance na úspech majú liberálni intelektuáli? O perspektíve, ktorá čaká nás a naše deti bude v dnešnej relácii Tak takto?! hovoriť Anka Žitná s analytikom a projektovým manažérom slovenského zastúpenia Friedrich Ebert Stiftung Robertom Žanonym.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok