Citroën C5 X spoznal slovenskú cenu. Na akej čiastke začína základná verzia?

TA3/SZ
12.4.2022 11:00

Novinka z dielne Citroënu kombinujúca karosériu kombi a vyšší podvozok na štýl crossoveru prichádza do predaja na našom trhu. Aká je jeho základná cenovka?

Citroën C5 X spoznal slovenskú cenu. Na akej čiastke začína základná verzia?
Citroën

Nový C5 X je akýmsi mixom kombinujúcim výhody kombi karosérie, priestrannosť a vyšší podvozok. Jediným mínusom je absencia možnosti pohonu oboch náprav. Ak by Francúzi túto možnosť ponúkli, mohli by kľudne konkurovať Volkswagenu Golf Alltrack a podobným, zvýšeným kombíkom.

Základná cenovka začína na sume 30990 eur. Za túto cenu dostanete 1.2 litrový trojvalec s turbom, ktorý je spriahnutý s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Základná výbava obsahuje okrem veľkého 10 palcového displeju infotainmentu napríklad aj automatickú klimatizáciu, LED svetlomety, množstvo bezpečnostných a asistenčných prvkov či bezkľúčový štart.

Citroën Citroën

Na sume 40990 eur začína verzia nazvaná Feel Pack, ktorá ponúka plug-in hybridný pohon so systémovým výkonom až 225 konských síl. Výbava okrem iného disponuje navigáciou, 19 palcovými kolesami, parkovacou kamerou či automatickými LED svetlometmi. V ponuke je aj motorizácia vybavená motorom s objemom 1.6 litra a výkonom 181 konských síl. Za túto verziu si značka pýta 36490 eur. Kombinovať ju je možné len s dvoma najvyššími výbavami. 1.6ka v kombinácii s hybridom vás bude stáť 42990 eur.

Citroën Citroën

Vrchol ponuky tvorí výbava Shine Pack, ktorú však nie je možné skombinovať s trojvalcovým motorom. Výbavu obohatí 360 stupňová parkovacia kamera, elektrické otváranie kufra, elektrické nastavovanie predných sedadiel, lepšie odhlučnenie či dokonca kožený poťah sedadiel. Táto výbava skombinovaná s najvyšším ponúkaným hybridným pohonom vás bude stáť 44490 eur. Veľkou zaujímavosťou je, že do ponuky sa nedostal ani jeden naftový motor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok