DeLorean opäť priťahuje pozornosť. Tentokrát zverejnil záber pripravovanej novinky

TA3/SZ
11.4.2022 18:30

Len nedávno ste mohli zachytiť správy o znovuzrodení značky DeLorean, ktorá tento rok chystá návrat v podobe elektromobilu s retro tvarmi. Čo doposiaľ o pripravovanej novinky vieme?

DeLorean opäť priťahuje pozornosť. Tentokrát zverejnil záber pripravovanej novinky
DeLorean

DeLorean najnovšie upriamuje pozornosť na pripravovanú elektrickú novinku s názvom EVolved, ktorá má do určitej miery evokovať legendárne filmové auto DMC-12. Oficiálne odhalenie sa bude konať už 18. augusta na výstave v Pebble Beach. Na najnovšej fotografii si môžme všimnúť okrem dvojfarebnej karosérie aj hranatý dizajn zadného svetlometu a rebrovanie nad zadným sklom.

Hranaté tvary svetlometu majú do veľkej miery odkazovať práve na spomínaný DMC-12. Zvyšok auta však bude podriadený aerodynamickým vlastnostiam. O dizajn novinky sa postaralo štúdio Italdesign, ktoré túto úlohu už podľa prvého záberu poňalo výborne.

Delorean DeLorean

O technike pod kapotou zatiaľ nepadlo ani slovo. Je možné že americká značka použije pohon a platformu vyvíjanú pod krídlami Italdesign a Williams Advanced Engineering. Ak by sa tak skutočne stalo, mohli by sme byť svedkami vyše 1300 koňového elektromobilu s dojazdom kľudne okolo hranice 1000 kilometrov na jedno nabitie.

Delorean DeLorean

Či však značka siahne po tejto variante pohonu ukáže čas. Do oficiálneho predstavenia môžme určite ešte očakávať pár informácií a záberov, aby DeLorean pritiahol čo najviac pozornosti. Určite sa teda máme na čo tešiť, pretože znovuzrodenie legiend nevidíme každý deň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok