Fico zverejnením videa o presune S-300 ohrozil bezpečnostné záujmy Slovenska, zhodli sa Šipoš a Zemanová

TA3
10.4.2022 12:43

Výsledkom zdĺhavých rokovaní vlády o pomoci pre najchudobnejších, ktorých najviac ohrozujú vysoké ceny, je 100 eur. O tom, či to bude stačiť, diskutovali Anna Zemanová zo strany SaS, Michal Šipoš z OĽANO, Erik Tomáš zo strany Hlas-SD a Richard Takáč zo Smeru-SD.

v_politike_43.jpg
TA3

Takáč si nemyslí, že Fico zverejnením videa o presune obranného systému S-300 ohrozil bezpečnostné záujmy Slovenska. "Strana Smer-SD nesúhlasí s vyzbrojovaním Ukrajiny," povedal. 

Tomáš kritizoval vládu

Erik Tomáš kritizoval vládu za to, že odovzdala obranný systém S-300 Ukrajine. "Sme zatiaľ jedinou krajinou, ktorá poskytla takýto systém. Za to si už musí zodpovedať vláda."

"Fico vyzradením tej informácie ohrozil vojakov a aj civilistov, ktorí presun tohto systému zabezpečovali. Fico sa naozaj prejavil ako agent Mosky a Putina," povedala Zemanová. Na kritiku Tomáša o tom, že vláda zatajila presun systému, reagovala, že takéto informácie nemôžu byť dopredu zverejňované. 

"Slovensko nie je zatiahnuté do vojny. Posilnili sme obranyschopnosť Ukrajiny a čím viacej sa bude schopná brániť, tým je to pre Slovensko bezpečenejšie." Šipoš súhlasil so Zemanovou, že Fico ohrozil bezpečnostné záujmy Slovenska. "Ukázal Putinovi, že čo na Ukrajinu posielame," uviedol Šipoš. Za S-300 máme adekvátnu náhradu. Podľa poslanca z hnutia OĽANO mal systém aj tak životnosť už len dva roky. 

Patriot nie je adekvátna náhrada, myslí si Takáč

Takáč si myslí, že Patriot nie je adekvátna náhrada za systém S-300. "My (strana Smer - pozn. redakcie) sme za pomoc, humanitárnu pomoc a nie za to, aby sme tam posielali zbrane." Kritizoval vládu za to, že Slovensko ťahá do vojny. 

"Strana Hlas odsúdila útok Ruska na Ukrajinu. Podporujeme aj humanitárnu pomoc. Poskytnutie S-300 alebo stíhačiek MiG-29 sú pre nás červené čiary," povedal poslanec Tomáš. "Patrioty tú nebudú večne. My sme sa zbavili niečoho, čo bolo v našom vlastníctve." Šipoš obvinil Tomáša a Takáča z toho, že rozprávajú klamstvá. Podľa predsedu hnutia OĽANO bola údržba systému S-300 zanedbávaná za vlád Smeru. 

Zemanová uviedla, že zakúpenie systému Patriot nie je potrebné, keďže sme členmi NATO. "Stále sa hovorí len o obranných technológiách." Zemanová odmietla tvrdenie Tomáša o stíhačkách. Podľa nej Tomáš podsúva, že vláda ide na Ukrajinu posielať stíhačky MiG-29.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok