Tréner hokejovej osemnástky oznámil nomináciu na MS. Ideme jednoznačne postúpiť, povedal

TA3 TASR
9.4.2022 14:14

V záverečnej nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na turnaj A-skupiny I. divízie MS v Piešťanoch je aj dvojica Šimon Nemec a Adam Sýkora z HK Nitra. Extraligový klub ich po dohode s vedením "osemnástky" uvoľní v prípade potreby na utorňajší zápas proti Nórsku.

Nominácia pozostáva z 26 hráčov, na turnajovú súpisku môžu tréneri zapísať najviac 20 korčuliarov a dvoch brankárov. "Tvorba záverečnej nominácie je vždy náročný krok, no v našej súčasnej situácii bol ešte viac sťažený okolnosťami vzhľadom na prebiehajúce boje v play off," uviedol na sobotňajšej tlačovej konferencii tréner SR 18 Ivan Feneš. 

"Veľmi sme chceli, aby si Šimon s Adamom zahrali na turnaji. Šimon dokáže vzpružiť kabínu i našu hru v presilovke, Adam je srdciar, ktorý nechá na ľade všetko. A keďže pochádza z Piešťan, chceli sme mu dožičiť možnosť zahrať si za reprezentáciu na domácom ľade a pred plnými tribúnami. S vedením HK Nitra sme sa dohodli, že ak budeme potrebovať, môžeme oboch hráčov využiť len v utorňajšom súboji proti Nórsku. Je dôležité dodať, že napriek situácii veríme kádru, ktorý tu máme. Sila nášho tímu je veľká. Mená, ktoré sa nachádzajú v záverečnej nominácii, hovoria jasnou rečou. Ideme jednoznačne postúpiť," dodal tréner.

Na záverečnom nominačnom zozname má aktuálne k dispozícii 23 korčuliarov a troch brankárov. Na turnajovú súpisku však môže zapísať najviac 22 hokejistov, z toho dvoch brankárov. "Bude to náročné rozhodovanie. Na nedeľňajšom direktoriáte obsadíme 18 alebo 19 miest z 22 voľných. Dve si necháme v zálohe pre Nemca so Sýkorom a jedno pre Juraja Slafkovského v prípade, že sa semifinálová séria play off fínskej ligy pre jeho klub TPS Turku nebude vyvíjať priaznivo," uviedol Feneš pre hockeyslovakia.sk.

Tvorbu záverečnej nominácie sprevádzalo viacero okolností. Jedným z kľúčových faktorov bolo piatkové PCR testovanie pred štartom šampionátu, ktoré dopadlo dobre a všetci hráči aj členovia realizačného tímu mali negatívny výsledok. Po testovaní tréneri okresali káder o troch hráčov – obrancu Mateja Tomasa a útočníkov Jakuba Ružeka s Adamom Ondrišom. Jána Koreca nahradil na brankárskom poste Samuel Urban.  

Slovenská "osemnástka" odohrala v záverečnej príprave na MS štyri stretnutia. Najprv deklasovala maďarskú "devätnástku" 9:1, potom v dvojzápase s českými rovesníkmi prehrala 3:4 a zvíťazila 3:1 a napokon v generálke na šampionát podľahla Modrým krídlam Slovan 4:5.

Turnaj A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov štartuje v Piešťanoch v pondelok 11. apríla. Slováci vo svojom úvodnom zápase nastúpia o 19.00 h proti Japonsku. Následne ich v utorok vyzvú Nóri, vo štvrtok Francúzi, v piatok Dáni a na Veľkonočnú nedeľu reprezentanti Kazachstanu. Do elitnej kategórie MS postúpia dva najlepšie tímy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok