Mercedes už testuje nadchádzajúcu generáciu GLC

TA3/SZ
8.4.2022 18:30

Obľúbené SUV GLC z dielne Mercedesu aktuálne prechádza jazdnými testami v chladných podmienkach. Kedy môžme očakávať jeho oficiálny príchod?

Mercedes už testuje nadchádzajúcu generáciu GLC
Mercedes

Mercedes už onedlho predstaví nový Mercedes GLC, ktorý je obľúbeným rodinným SUV. Napovedajú tomu najnovšie fotografie zachytávajúce maskovaný prototyp počas testovania v mrazivých podmienkach. Dizajn bude do veľkej miery odkazovať na triedu C.

Konkrétne sa bude podobať najmä prednými a zadnými svetlometmi, tvarom prednej masky a s veľkou pravdepodobnosťou uvidíme podobnosť aj v interiéri, ktorý by mohol dostať veľký centrálny displej, rovnako ako spomínané Cčko. Veľkú popularitu tohoto modelu prezrádzajú aj predajné čísla za rok 2021, kedy si zákazníci objednali až vyše 74 tisíc exemplárov.

Mercedes Mercedes

Pod kapotou podľa všetkého nájdeme podobné motorizácie ako v triede C. Vystačiť si teda budeme musieť so štvorvalcami, ktorým bude dopomáhať elektrika. V ponuke sa objaví aj plug-in hybridná verzia, ktorá bude podľa všetkého kombinovať štvorvalec a elektromotor s výkonom na úrovni až 100 kW.

Mercedes Mercedes

Dojazd na čisto elektrický pohon by sa mohol pohybovať na úrovni okolo 100 kilometrov a batéria by mala dokázať prijať nabíjací výkon vyše 50 kW. Samozrejmosťou bude pohon oboch náprav pomocou systému 4Matic. Novinka sa do predaja dostane už na jeseň roku 2023. Spoznať by sme ju teda mali už čoskoro.

Témy: Mercedes-Benz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok