Nové BMW i3 eDrive35l je plne elektrický rad 3 určený pre čínsky trh

TA3/SZ
7.4.2022 11:00

BMW odhalilo plne elektrický rad 3 určený výhradne pre čínsky trh. Po dizajnovej stránke napovedá vzhľad faceliftovanej európskej verzie

Nové BMW i3 eDrive35l je plne elektrický rad 3 určený pre čínsky trh
BMW

Označenie i3 má veľa ľudí zafixované s malým elektromobilom určeným do mesta s mimoriadne nadčasovým a futuristickým vzhľadom. Najnovšie značka toto označenie mierne upravila a použila znovu, takže pod označením i3 eDrive35L predstavila elektrický variant radu 3.

Novinka bude určená výhradne pre potreby čínskeho trhu, čomu napovedá aj písmeno L v názve odkazujúce na predĺžený rázvor kolies. Elektrická trojka disponuje rázvorom až takmer tri metre. Konkrétne 2.96 metra, čo je na sedan až takmer neobvyklá hodnota, no na vnútorný priestor si zákazníci v Číne mimoriadne potrpia.

BMW BMW

Po dizajnovej stránke aj oko menej znalého odhalí príbuznosť s trojkový radom. V prednej časti si môžme všimnúť typické obličky tvoriace prednú masku chladiča, po bokoch ktorej si našli miesto mierne modifikované, užšie predné svetlomety. Zboku vidíme použitie aerodynamicky optimalizovaných diskov kolies, ktoré svojim tvarovarovaním pomáhajú znižovať odpor vzduchu.

BMW BMW

Zadná časť dostala taktiež nový nárazník, ktorý je uspôsobený pre potreby elektrického pohonu. Namiesto koncoviek výfukového systému tu môžme teda nájsť prepracovaný difúzor pomáhajúci k lepšiemu prúdeniu vzduchu zpod auta. Miernym omladením prešli taktiež koncové LED svetlomety. Celkovo je elektrická trojka pre Čínu dizajnovo príbuzná európskemu BMW i4.

BMW BMW

Interiér je takmer totožný so spomínaným BMW i4. Rovnako tu nájdeme vzájomne prepojenú dvojicu veľkých displejov, ktoré sú mierne zaoblené. Elektrický pohon v tomto prípade generuje výkon 286 konských síl a 400 Nm krútiaceho momentu. Z pokoja na 100 km/h vystrelí novinka pre čínsky trh za 6.2 sekundy. Vo výbave nájdeme batériu s využiteľnou kapacitou 66.1 kWh, ktorá by mala stačiť pri plnom nabití na prejdenie 526 kilometrov.

Produkcia tohto modelu bude prebiehať na domácom trhu v Číne a do Európy sa nedostane. Ako som už spomínal na začiatku, tak dizajn je pre nás nápovedou vzhľadu pripravovaného faceliftu BMW radu 3 určeného pre Európu.

Témy: Európa Čína BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok