Heger odcestuje na Ukrajinu, v Kyjeve sa stretne so Zelenským

TA3 TASR
6.4.2022 13:19

Premiér Eduard Heger oznámil, že vo štvrtok odcestuje do Kyjeva. Pripojí sa k predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej, ktorá o svojej návšteve Ukrajiny informovala už predtým. "Absolvujeme osobné rokovanie s prezidentom Volodymyrom Zelenským," napísal Heger na Facebooku.

Premiér po stredajšom rokovaní vlády poznamenal, že na návštevu Kyjeva odcestuje vo štvrtok večer. Bližšie informácie budú známe neskôr. Predsedníčka Európskej komisie a šéf úniovej diplomacie Josep Borrell sa tento týždeň v Kyjeve stretnú s ukrajinským prezidentom, ako oznámil hovorca EK Eric Mamer. "Stretnutie (v Kyjeve) sa uskutoční pred podujatím Stand Up For Ukraine, ktoré bude v sobotu vo Varšave," uviedol Mamer.

Minulý týždeň v piatok navštívila Ukrajinu predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová, ktorá v Kyjeve deklarovala ochotu EÚ pri obnove krajiny po skončení ruskej invázie. Na Ukrajinu sa ešte v marci vydali premiéri Česka, Poľska a Slovinska. Petr Fiala, Mateusz Morawiecki a Janez Janša tam cestovali vlakom z Poľska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok