Mercedes už čoskoro rozšíri svoje portfólio o novú triedu T. O aký model pôjde?

TA3/SZ
6.4.2022 11:00

Premiéra nového Mercedesu triedy T už klope na dvere. Novinka vznikne v spolupráci s Renaultom a prinesie viaceré verzie. Kedy môžme očakávať oficiálne predstavenie?

Mercedes už čoskoro rozšíri svoje portfólio o novú triedu T. O aký model pôjde?
Mercedes

Mercedes pripravuje v spolupráci s Renaultom novú triedu T, ktorá bude príbuzným modelom Renaultu Kangoo. Okrem verzie pre pasažierov by sme sa mali dočkať aj úžitkovej verzie na prepravu tovaru, ktorá bude ako stvorená pre podnikateľov. Príchod novinky predznamenávalo už v roku 2021 predstavenie elektrického konceptu EQT. Novinku oficiálne spoznáme už 26.4.2022, na kedy je naplánované oficiálne odhalenie novej triedy T.

Mercedes Mercedes

Automobilka okrem iného vypustila do sveta aj prvý záber upriamujúci pozornosť na triedu T. Fotografia poodhaľuje prednú časť, kde si môžme všimnúť typickú prednú masku s logom automobilky, po bokoch ktorej vidíme svetlomety s grafikou denného svietenia tvorenú dvomi linkami.

Dizajn prednej časti sa vcelku podobá na aktuálny Mercedes triedy B, ktorý disponuje vcelku podobným tvarom svetlometov a celkovo prednej časti. Otázne je, či si aj zadnú časť auta spravil Mercedes podľa seba, alebo budeme svedkami výraznejšej podobnosti s modelom Kangoo od Renaultu.

Mercedes Mercedes

Novinka bude postavená na koncernovej podvozkovej platforme CMF-CD, ktorá napovedá aj použité pohonné jednotky. Očakávať môžme benzínový štvorvalec s objemom 1.3 litra a naftový motor s objemom 1.5 litra. Renault v prípade modelu Kangoo kombinuje tieto agregáty s manuálnou prevodovkou. Je však veľmi pravdepodobné, že Mercedes ponúkne aj voľbu automatickej prevodovky.

Dávnejšie predstavený elektrický koncept EQT podľa všetkého predznamenáva aj plne elektrický variant, ktorý by mohol na trh prísť neskôr. Na premiéru novej triedy T sa teda môžme, ako som spomínal tešiť už onedlho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok