Alfa Romeo uviedla novú edíciu Estrema pre model Stelvio a Giulia. Čo prináša?

TA3/SZ
5.4.2022 18:30

Taliani uviedli edíciu Estrema, ktorá má byť akýmsi medzistupňom medzi bežnými verziami a športovými verziami QV. Prináša mierne vylepšený dizajn a najmä jazdecky naladenú techniku

Alfa Romeo uviedla novú edíciu Estrema pre model Stelvio a Giulia. Čo prináša?
Alfa Romeo

Na úvod začneme dizajnovými zmenami. Tie sú síce decentné, no odborné oko si všimne použitie uhlíkových vlákien nie len na krytoch spätných zrkadiel, ale aj na lištách v prednej maske. Chýbať nemôžu ani nápisy Estrema odkazujúce na edíciu umiestnené na predných blatníkoch kolies.

V podobnom kozmetickom duchu zmien sa nesie aj interiér, ktorý je odetý v čiernom koženom čalúnení na sedadlách a palubnej doske. Aj tu by sme našli pár detailov vyrobených z karbónu, ktoré podčiarkujú a odkazujú na športovosť modelu.

Alfa Romeo Alfa Romeo

Ako som spomínal v úvode. Estrema je orientovaná na potešenie z jazdy. Dôkazom má byť aj dvojica agregátov pod prednou kapotou. Prvým je dvojlitrový benzínový štvorvalec s výkonom 280 konských síl. Druhý agregát je poháňaný naftou. Z preplňovaného 2.2 litrového štvorvalcu sa podarilo získať výkon 210 konských síl.

Samozrejmosťou vo všetkých verziách je osemstupňová automatická prevodovka a pohon oboch náprav. To, čo robí z Alfy jazdecké auto je štandardne montovaný mechanický samosvorný diferenciál a adaptívny podvozok Alfa Active Suspension, ktorý upravuje tuhosť tlmičov v závislosti od zvoleného režimu. Mierne dolaďovanie tuhosti sa deje počas jazdy kontinuálne, v závislosti od povrchu. Obe novinky je možné objednať od apríla 2022. Ceny však doposiaľ automobilka nezverejnila.

Témy: Alfa Romeo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok