Lunárny kalendár starostlivosti o vlasy: V ktorej fáze Mesiaca sa farbiť, strihať či umývať?

TA3/zm
5.4.2022 16:00

Vplyv Mesiaca nielen na naše telo, ale aj prírodu sleduje ľudstvo už od nepamäti. Lunárne fázy sú skvelým pomocníkom aj pri starostlivosti o vlasy. Ak sa chcete pochváliť zdravou hrivou, začnite sledovať spln či nov, pretože každá fáza prospieva korune krásy v niečom inom.

Lunárny kalendár starostlivosti o vlasy: V ktorej fáze Mesiaca sa farbiť, strihať či umývať?
Pexels/Alexandro David

V ktorej fáze Mesiaca je ideálne ostrihať sa? A záleží aj na tom, kedy sa nafarbíte. Veru áno, ak sa začnete riadiť lunárnym kalendárom, vašej hrive to môže len prospieť.

Strihať, keď Mesiac dorastá

Tento trik si zapamätáte veľmi jednoducho. Keď má Mesiac tvar písmena D, darí sa všetkému, čo potrebuje podporu. Dorastá Mesiac a rovnako budú rásť aj vlasy, ak si ich v tejto lunárnej fáze ostriháte.

To však nie je všetko. Na podporu rýchlejšie rastu vlasov je dôležité sledovať aj to, v akom znamení sa Mesiac nachádza. Pre strihanie sú vhodné dni Leva, ktorý hrivu posilňuje, a Panny, ktorá dáva strihu dokonalosť. Tento mesiac bude najideálnejším termínom pre nový strih obdobie od nedele 10. apríla do štvrtka 14teho. Naopak, zákaz strihania velí lunárny kalendár na 17teho a 18teho apríla a potom aj od 25teho do 27meho.

Nefarbiť, keď Mesiac cúva

Podobné pravidlá ako pri strihu platia aj pri farbení vlasov. Tiež je tento skrášľujúci proces vhodné naplánovať si pri dorastajúcom Mesiaci. Ak by ste to nestihli, neuškodia vám ani iné dni, s výnimkou cúvajúcej Luny. Keď má tvar písmena C, farba na vlasoch drží horšie a rýchlejšie sa vymýva.

Na farbenie je ideálny termín práve teraz, od dnešného dňa až do štvrtka 7.4. Ku kaderníčke sa ešte môžete na farbu objednať v piatok 15teho.  

Oddych pre vlasy v splne

Zdá sa vám, že máte raz za čas zlé vlasy a nedarí sa vám vytvarovať žiaden účes? Presvedčte sa, či práve nie je spln. Práve v tomto období vlasy potrebujú regeneráciu a na tieto dni tiež nie je ideálne plánovať si návštevu kaderníka. Tento mesiac spln pripadne na sobotu 16. apríla.

Neumývať v dňoch Raka a Rýb

Pri umývaní vlasov rozhodne nemôžme čakať, kým bude jedna alebo druhá mesačná fáza, a tak sa opäť treba riadiť znameniami, v ktorých sa Luna nachádza. Paradoxne, vodné znamenia ako sú Ryby alebo Rak nie sú ideálne pre umývanie. Vaša koruna krásy by sa mohla rýchlejšie mastiť a mohla by mať tiež sklony k tvorbe lupín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok